Nyheter & Media


Välkommen till ABUS Lyftet, som digital plattform. Här lägger vi in nyheter löpande samt även gör ett e-utskick 2 ggr/år med länk till plattformen. Varmt välkommen att besöka vår digitala plattform abuslyftet.se
Är ni intresserad av att få ta del av våra utskick? Klicka här

Är ni intresserad av tidigare utgåvor, vänligen se vårt bibliotek eller kontakta oss om ni vill ha ett exemplar skickat till er. ABUS Lyftet utgåvor

Pressinfo

En översikt av all pressinfo finner ni under Pressarkiv.

Mars 2021

ABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemote

ABUS utvidgar nu sitt utbud för ABURemote, till att omfatta även version för lyft/sänk med tväråk. Denna version används på telfrar med 2 rörelser t ex kättingtelfer med elektriskt åkverk på svängkran, telfer med elektrisk åkverk på balk. Mottagaren är designad för montage på ABUS kättingtelfer ABUCompact och inkluderar förstås även tuta. Sändaren är densamma som för ABUS traverser men där längsåksknappar inte används. Fördel med sändaren är den induktiva laddningsstationen, där sändaren enkelt laddas i en dockstation som också kommer med ett stativ för väggmontage. ABURemote-sändaren har en tydlig display och levereras som standard även med ett skyddshölje.

Januari 2021

FRAKTFRITT

Vid köp av ABUS svängkran, lättportalkran och/eller lättraverssystem inklusive ABUS kättingtelfer så bjuder vi på frakten. Fraktvärde är ca 2000-5000 SEK beroende på godsstorlek och destination. Erbjudandet gäller vid order t o m 31 mars 2021.

Oktober 2020

ABUS Lättraverser

  • ny dekor med smalare folie
  • ny stålprofil på väg att lanseras.

Sedan 2015 har ABUS använt sig av en ny profilfamilj för lättraverser, i stål samt aluminium. Stålprofilerna är galvaniserade vilket medfört att ABUS har en folie på sidan av profilerna istället för traditionell målarfärg. Med detta finns flera fördelar bl a elimineras risken att färgskav faller ned. ABUS anpassar nu folien med en ny, smalare, design så att det matchar mer med den kommande stålprofilen HB240.