Nyheter & Media


Välkommen till ABUS Lyftet, som digital plattform. Här lägger vi in nyheter löpande samt även gör ett e-utskick 2 ggr/år med länk till plattformen. Varmt välkommen att besöka vår digitala plattform https://abuslyftet.se
Är ni intresserad av att få ta del av våra utskick? Klicka här

Är ni intresserad av tidigare utgåvor, vänligen se vårt bibliotek eller kontakta oss om ni vill ha ett exemplar skickat till er. ABUS Lyftet utgåvor

Pressinfo

En översikt av all pressinfo finner ni under Pressarkiv.

Juni 2020

ABUS Kransystem kan nu erbjuda standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.

Den högsta möjliga lyftkapaciteten vid 42 m. spännvidd är 16 t. Detta har möjliggjorts tack vare en ny produktionslina i en ny hall i tyska Gummerbach, där ABUS tillverkar sina traverser, svängkranar och telfrar. För ABUS är det en viktig parameter, att bibehålla konstruktion och tillverkning på sin lokala ort för att fortsätta kunna erbjuda kvalitativa ABUS kranar & telfrar ”Made in Germany”.

Juni 2020

Kampanj svängkranar och lättraverser

ABUS erbjuder 15% rabatt och fri frakt på sina lättraverser och svängkranar t o m 31 juli 2020.

April 2020

ABUS Sverige Gruppen med CARLHAG lyfter Komatsu Forest mot deras hållbarhetsmål!

ABUS Sverige Gruppen med återförsäljare CARLHAG AB har fått förtroendet att leverera lyftanordningar som traverser, lättraverser, svängkranar samt stålkonstruktioner för lätta lyft-installationer till projektet Komatsu Forest One i Umeå.

CARLHAG är en auktoriserad återförsäljare åt Abus Kransystem AB och är en del av ABUS Sverige Gruppen.

Komatsu Forest och CARLHAG har under många år haft ett nära och framgångsrikt samarbete. Just den starka relationen mellan företagen och förståelsen för kundens behov och utmaningar var till stor nytta när detta projektet upphandlades.

För CARLHAG är projektet Komatsu Forest One en historisk händelse. Storleken och omfattningen överträffar alla tidigare projekt – 76 traverser och 55 ton stål som ska monteras. 37 av traverserna är även utrustade med ABUS Kransystems styrsystem ABUControl.

Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner och är verksamma på alla viktiga skogsmarknader. Nu storsatsar Komatsu Forest och bygger en ny framtidssäkrad fabrik i Umeås västra utkant. Den 40 000 m2 stora anläggningen har ett stort fokus på hållbarhet och IoT och kommer att vara CO2-neutral i sin produktion. Genom att vi, CARLHAG, levererar ABUControl bidrar vi till att Komatsu Forest kan nå sina högt satta hållbarhetsmål för en CO2-neutral produktion.

ABUS nya elektriska styrsystem ABUControl innebär introduktion av en rad säkerhetsaspekter med hög servicevänlighet i ett modulärt paket. Styrsystemet erbjuder användaren komfort, säkerhet, servicevänligt och hållbarhet. Ur ett hållbarhetsperspektiv bidrar ABUControl med sin energiåtergivningsenhet, som möjliggör en energibesparing på upp till 80 %.

Att CARLHAG får förtroende att leverera sin samlade kunskap kring lyftutrustningar i detta projekt är naturligtvis fantastiskt roligt. Dessutom att få möjligheten att bidra och hjälpa till med att Komatsu Forests förhoppningsvis når upp till sina hållbarhetsmål känns väldigt bra, säger Jonas Höglund, säljare och projektledare på CARLHAG.

ABUS Kransystem AB
Strågatan 5
653 43 Karlstad

Tel.: +46 54 55 56 50
Fax: +46 54 55 56 57

info@abus-kransystem.se