Nyheter & Media


Välkommen till ABUS Lyftet, som digital plattform. Här lägger vi in nyheter löpande samt även gör ett e-utskick 2 ggr/år med länk till plattformen. Varmt välkommen att besöka vår digitala plattform https://abuslyftet.se
Är ni intresserad av att få ta del av våra utskick? Klicka här

Är ni intresserad av tidigare utgåvor, vänligen se vårt bibliotek eller kontakta oss om ni vill ha ett exemplar skickat till er. ABUS Lyftet utgåvor

Pressinfo

En översikt av all pressinfo finner ni under Pressarkiv.

April 2020

ABUS Sverige Gruppen med CARLHAG lyfter Komatsu Forest mot deras hållbarhetsmål!

ABUS Sverige Gruppen med återförsäljare CARLHAG AB har fått förtroendet att leverera lyftanordningar som traverser, lättraverser, svängkranar samt stålkonstruktioner för lätta lyft-installationer till projektet Komatsu Forest One i Umeå.

CARLHAG är en auktoriserad återförsäljare åt Abus Kransystem AB och är en del av ABUS Sverige Gruppen.

Komatsu Forest och CARLHAG har under många år haft ett nära och framgångsrikt samarbete. Just den starka relationen mellan företagen och förståelsen för kundens behov och utmaningar var till stor nytta när detta projektet upphandlades.

För CARLHAG är projektet Komatsu Forest One en historisk händelse. Storleken och omfattningen överträffar alla tidigare projekt – 76 traverser och 55 ton stål som ska monteras. 37 av traverserna är även utrustade med ABUS Kransystems styrsystem ABUControl.

Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner och är verksamma på alla viktiga skogsmarknader. Nu storsatsar Komatsu Forest och bygger en ny framtidssäkrad fabrik i Umeås västra utkant. Den 40 000 m2 stora anläggningen har ett stort fokus på hållbarhet och IoT och kommer att vara CO2-neutral i sin produktion. Genom att vi, CARLHAG, levererar ABUControl bidrar vi till att Komatsu Forest kan nå sina högt satta hållbarhetsmål för en CO2-neutral produktion.

ABUS nya elektriska styrsystem ABUControl innebär introduktion av en rad säkerhetsaspekter med hög servicevänlighet i ett modulärt paket. Styrsystemet erbjuder användaren komfort, säkerhet, servicevänligt och hållbarhet. Ur ett hållbarhetsperspektiv bidrar ABUControl med sin energiåtergivningsenhet, som möjliggör en energibesparing på upp till 80 %.

Att CARLHAG får förtroende att leverera sin samlade kunskap kring lyftutrustningar i detta projekt är naturligtvis fantastiskt roligt. Dessutom att få möjligheten att bidra och hjälpa till med att Komatsu Forests förhoppningsvis når upp till sina hållbarhetsmål känns väldigt bra, säger Jonas Höglund, säljare och projektledare på CARLHAG.

April 2020

Corona-pandemi

Under rådande omständigheter med coronaviruset som sprids vårt samhälle så vill vi från ABUS nämna att vi alltjämt är tillgängliga för Er.
Vi intygar att vi gör allt vi kan för att upprätthålla våra åtaganden mot er som kunder med att hålla leveranstider samt utföra reparationer & service utefter era möjligheter.
ABUS följer noga utvecklingen och instruktioner från våra myndigheter för att säkerställa allas hälsa i vår omgivning. Våra tankar är också med dem som drabbas i samhället.
På vår startsida hittar ni information som uppdateras löpande via koncernledningen för ABUS, hur utvecklingen är hos ABUS Crane Systems.

Februari 2020

FRAKTFRITT

Vid köp av ABUS svängkran, läportalkran och/eller lättraverssystem inklusive ABUS kättingtelfer så bjuder vi på frakten.
Fraktvärde är ca 2000 - 5000 SEK beroende på godsstorlek och destination.
Erbjudandet gäller vid order t o m 31 mars 2020

ABUS Kransystem AB
Strågatan 5
653 43 Karlstad

Tel.: +46 54 55 56 50
Fax: +46 54 55 56 57

info@abus-kransystem.se