Nyheter & Media


Välkommen till ABUS Lyftet, som digital plattform. Här lägger vi in nyheter löpande samt även gör ett e-utskick 2 ggr/år med länk till plattformen. Varmt välkommen att besöka vår digitala plattform abuslyftet.se
Är ni intresserad av att få ta del av våra utskick? Klicka här

Är ni intresserad av tidigare utgåvor, vänligen se vårt bibliotek eller kontakta oss om ni vill ha ett exemplar skickat till er. ABUS Lyftet utgåvor

Pressinfo

En översikt av all pressinfo finner ni under Pressarkiv.

Maj 2022

ABUS ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg, 31 maj t o m 3 juni 2022.

Vi visar vårt produktprogram som t ex svängkran, lättravers, travers, kättingtelfrar m m. ABUS Sverige Gruppen täcker helheten inom materialhantering och vi visar också portabla aluminiumkranar, vinsch, lyftbord. Välkomna till monter B10:22, och registrera gärna er biljett här; uso.svenskamassan.se/catInvitation/default.aspx?&ExInviteId=1665&Lang=SE

April 2022

ABUS Kransystem ställer ut på Elmia Verktygsmaskiner i Jönköping 10-13 maj.

Vi visar bl a våra lättraverser, svängkranar och kättingtelfrar. Välkomna till monter B01:81.

Fri entrébiljett kan registreras på https://www.elmia.se/verktygsmaskiner/for-besokare/entrebiljett

Mars 2022

ABUS på VA-mässan i Jönköping 29-31 mars

ABUS Kransystem ställer ut på VA-mässan tillsammans med 2Lift AB, som är ett företag inom ABUS Sverige Gruppen som marknadsför portabla aluminiumkranar. Tillsammans kommer vi bl a att visa upp aluminiumkranar, ABUS lättraverssystem och ABUS kättingtelfrar. Välkomna till monter B04:109. För mer information om VA-mässan, vänligen se https://www.elmia.se/va-massan/

Februari 2022

ABUS KRANSYSTEM HAR EN STARK FRAMTIDSTRO

Under februari 2022 inleddes arbetet med utökade lokaler på Gräsdalen i Karlstad. Lokalerna utökas med konferens- och utbildningslokaler, kontor, garage och lager på en yta om totalt ca 800 m2. De nya lokalerna beräknas vara klara till sommaren 2022.

Gemensam stark framtidstro
ABUS Kransystem AB, som ingår i den tyska koncernen och ansvarar för svenska marknaden som generalagent, sitter i lokaler i en fastighet som ägs Carlhag AB och som är en av ABUS Kransystems återförsäljare på svenska marknaden.

ABUS Kransystem visar en stark framtidstro samt ett stort förtroende och långsiktighet i samarbetet med oss, genom att nu skriva ett långt hyreskontrakt, säger Johan Hammarström, VD på Carlhag AB.

En satsning för våra kunder
ABUS Kransystem kommer att erhålla ett efterlängtat tillskott med utökade konferens- och utbildningslokaler. Via entresolplanet i utbildningslokalen finns direkt åtkomst till traverskranen som installeras i lagerdelen. Det ger en unik möjlighet att effektivt genomföra praktiska utbildningsmoment utan att behöva förflytta sig till en separat industrilokal. ABUS Kransystem kommer också installera lättraverser, svängkranar, lin- och kättingtelfrar på balk i en permanent utställningsdel, som också används för sälj- och teknikutbildningar.

I och med att vi också installerar en komplett traverskran i huset kan vi nu också erbjuda våra kunder att komma och genomföra både de teoretiska och praktiska momenten i traversförarutbildningen på plats hos oss, säger Tony Wittgren vd på ABUS Kransystem

Den utökade lagerytan gör också att ABUS Kransystem kan lagerhålla fler reservdelar samt utökat lager för t ex kättingtelfrar för omgående leverans på svenska marknaden. Även att effektivare kunna lagerföra skrymmande gods som t ex lättraverser möjliggörs, enligt Tony Wittgren.

Det ökar tryggheten för våra kunder då vi ännu snabbare kan få kundens verksamhet i drift. En ytterligare förbättring av vårt omfattande erbjudande inom nyförsäljning, service och förebyggande underhåll, tillägger Johan Hammarström vd på Carlhag.

Bättre utrymmen för personal
I utbyggnaden byggs det också nya och bättre personalutrymmen i form av fler kontor, personalrum och omklädningsrum. De nya omklädningsrummen kommer att rymma en ”ren” och en ”smutsig” del för Carlhag’s tekniker. Det blir även bättre duschmöjligheter och gott om utrymme för förvaring av arbetskläder. Dessutom tillkommer garageplatser för servicebilarna.

Det här är förbättringar som verkligen kommer alla anställda till godo, berättar Johan Hammarström.

Miljöperspektiv
Vi vill också bygga för framtiden ur ett miljöperspektiv. De nya servicebilsgaragen förbereds redan nu för att kunna förses med laddstolpar, inför en framtida övergång till elbilar. Parkeringen på framsidan har redan laddstolpar och fler tillkommer nu. Vi har också planer på att relativt snart installera solcellspaneler på taket vilket ger oss ett teoretiskt årstillskott på 90 000 kWh, avslutar Johan Hammarström.