Nyheter & Media


Välkommen till ABUS Lyftet, som digital plattform. Här lägger vi in nyheter löpande samt även gör ett e-utskick 2 ggr/år med länk till plattformen. Varmt välkommen att besöka vår digitala plattform https://abuslyftet.se
Är ni intresserad av att få ta del av våra utskick? Klicka här

Är ni intresserad av tidigare utgåvor, vänligen se vårt bibliotek eller kontakta oss om ni vill ha ett exemplar skickat till er. ABUS Lyftet utgåvor

Pressinfo

En översikt av all pressinfo finner ni under Pressarkiv.

Januari 2020

Underhållsmässan i Göteborg

ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020. Vi visar bl a delar av vårt lätta lyftprogram, lintelfer samt styrsystem ABUControl. Välkomna till vår monter B10:22.

Augusti 2019

Lyftgränsbrytare kättingtelfer ABUCompact

En viktig detalj vid användande av kättingtelfrar är att vara medveten om den lyfthöjd man behöver utnyttja för att lyfta sitt gods. Med en kättingtelfer som är monterad nära den maximala erforderliga lyfthöjden finns risk att krokblocket slår mot telferhuset och att man som operatör använder detta som ett gränsläge för hur högt man kan lyfta.
En kättingtelfer är inte dimensionerad för sådant användande, vid upprepade toppkörningar finns risk att telfern går sönder vilket kan leda till en farlig situation.
Med lyftgränsbrytare får man säkerhet genom att krokblock stannar en bit under telferhuset, helt efter eget önskemål genom inställning vid installation. Arbetsmiljöverkets författningssamling, AFS 2006:6 Användning av lyftanordningar och lyftredskap §14, anger att man som användare har ansvar för att använda gränsläge som brytande funktion. ABUS kättingtelfer erbjuder dessa säkerhetsfunktioner som övre brytpunkt samt också nedre brytpunkt. Tekniken är hämtad från lintelfrar där man har högre krav på gränsbrytartekniken, vilket ABUS har fört över till sina kättingtelfrar.

Mars 2019

Barnsupporter-foretag 2019

ABUS Kransystem AB stödjer även i år Barncancerfonden. Det är ett socialt engagemang med syfte att försöka göra allas vår vardag lite bättre, och kunna hjälpa de som vi alla värnar om mest – våra barn.

ABUS Kransystem AB
Strågatan 5
653 43 Karlstad

Tel.: +46 54 55 56 50
Fax: +46 54 55 56 57

info@abus-kransystem.se