Svängkranar
Traverskranar

Lättportalkran


Det flexibla lyftsystemet


Lättportalkranar förenklar hanteringen av gods på lager och vid lastning. De passar även bra i produktionshallar där det inte går att använda en kranbana i taket för traversen. En lättportalkran består enbart av en balk med fyra stödben på vridbara hjul och går snabbt att flytta dit den för tillfället behövs.

Klarar mindre lyft på olika ställen i produktionen

ABUS lättportalkran är en ekonomisk lösning när du behöver ett flexibelt lyftsystem. Den är konstruerad så att den lätt kan demonteras och flyttas för lyft och transporter på olika ställen, både inomhus och utomhus. Lättportalkranen finns i två storlekar. Version 1 med en lyftkapacitet på upp 1000 kg, och version 2 upp till 2000 kg. Den totala höjden är upp till 5 meter och den maximala bredden utgår från lyftkapaciteten:

Översikt

 • Lyftkapacitet upp till 2000 kg
 • Total höjd upp till 5000 mm
 • Möjlig bredd beroende på lyftkapacitet:
   

Lyftkapacitet

Total bredd max.

250 kg                  
500 kg                  
800 kg                  
1000 kg                  
1250 kg                  
1600 kg                  
2000 kg                  

7900 mm
7000 mm
6500 mm
6300 mm
5650 mm
5000 mm
4000 mm

ABUS Shop
Intresserad av denna produkt?
Begär in en offert.

LÄTTPORTALKRAN

Hjul som kan vridas och låsas

Hjulen på de fyra stödbenen är vridbara för enkel flytt. Två hjul har 90 graders vinkellås för exakt postitionering. Det gör lättportalkranen säker att använda för olika typer av lyft- och materialhantering oavsett var den placeras. Konstruktionen med modulanpassad teknik och genomtänkta lösningar förenklar underhållet och stärker livstidsekonomin.

 

Extrautrustning ökar användningsområdet

ABUS lättportalkran kan utrustas med ABUCompact elektrisk kättingtelfer. Det går även att installera ett elektriskt åkverk med en tväråkshastighet på max 5 meter per minut. Med ABURemote kan telfern enkelt lyftas och sänkas samt även köras i en tväråksrörelse. Radiostyrningen gör att lasten tryggt kan hanteras på avstånd.

Exempel på annan extrautrustning är säkerhetskrok, upphängningskrok och lyftgränsbrytare av högsta och lägsta krokläge samt timräknare för driftstimmar i kättingtelfern.

 

ABUS lättportalkran med många fördelar:

 • Går snabbt att montera och demontera
 • Modulanpassad teknik för effektivt underhåll
 • Höjd och bredd kan anpassas enligt behov
 • Kan utrustas med åkverk för kättingtelfer
 • Radiostyrning med ABURemote  
 • Enkel och smidig att förflytta

 

Prata kransystem, utbildning och service med ABUS

Har du behov av ett kransystem som passar just ditt företag? Vi utgår från dina förutsättningar för att tillsammans med dig komma fram tilll den bästa lösningen och hur vi på ABUS kan hjälpa till.

Du får inte bara tillgång till högkvalitativ kranutrustning. Vi ser även till att utbilda din personal så att de kan använda utrustningen på ett effektivt och säkert sätt. Och genom vår service säkerställer vi att allt fungerar optimalt även efter flera års aktiv användning. Vid tecknande av ABUS Service erbjuder vi eABUS Produktförsäkran 5 år som är en förlängning av garantin på relevanta produktdetaljer i upp till 5 år. 

ABUS kranar tillverkas i Gummersbach i Tyskland. Med en högeffektiv produktion baserad på väl beprövad standardteknik får ni ett kransystem med snabb leveranstid till ett konkurrenskraftigt pris.

Ta gärna kontakt med oss redan idag. Vi ser fram emot att få höra från dig!