Telfrar


Telfrar – Brett utbud för en mängd kranlösningar

En telfer är det centrala i alla kransystem och ABUS erbjuder flera olika typer av telfrar för transporthantering. Här finns lösningar från det ergonomiska lilla lyftet upp till komplex hantering av stort och tungt gods med vikter upp till 120 ton. Med utgångspunkt i totalekonomi bygger vi telfer på enkel och robust konstruktion som är lätt att underhålla. Det ger bra långsiktig ekonomi under telferns livscykel.

Lintelfer

Högkvalitativ lintelfer för olika behov med lyftkapacitet från 1,0 t till 120 t. Lintelfrarna erbjuder standardlösningar, inklusive elektroniskt överlastskydd och drifttidsmätare. En rad olika optioner erbjuds. ABUS nya Modulär-serie använder en bultad ram och ABUControl-styrsystem, som tillåter avläsning via Wifi och mäter drifttid som antal starter och eventuell överlast. Frekvensstyrningar på tväråk och lyft är standard.

Produktdetaljer

Kättingtelfer

Kättingtelfer av ABUS täcker ett spektrum från 80 kg till 4,0 t. Telfrar i 3-fas utförande är utrustade standardmässigt med timräknare. För särskilda behov finns det optioner som t ex säkerhetskrok, radiostyrning via ABURemote, matning direkt från telfern för t ex vakuumlyft. Telfer modell GMC 1-fas utförande erbjuds med 125 alt. 250 kg lyftkapacitet, lätt och prisvärd telfer version.

Produktdetaljer

Komponenter & Tillbehör

ABUS erbjuder flera tillbehör till ABUS telfer, bland annat radiostyrning ABURemote, krokvåg och LED-belysning. Med styrenheten LIS och aktiverat lastkollektivminne kan man utläsa telferns återstående livstid, som ger bra hjälp att följa kraven att hålla koll på en lyftanordnings teoretiska livstidsbedömning.

Produktdetaljer

Lintelfer med styrsystem

ABUS lintelfer används bland annat på traverser och svängkranar eller som solo-telfer på balk från 1 ton upp till 120 ton. Elektroniskt överlastskydd och drifttidsmätare är standard. Med ett brett utbud av modeller av hög kvalitet och lyftkapacitet finns även fler optioner med ABUS radiostyrning ABURemote, frekvenstyrningar och lastdisplay som några exempel.

Modulär är en ny serie lintelfer som bygger på en bultad ram. Dessa lintelfrar är utrustade med det elektroniska styrsystemet ABUControl som innehåller en rad funktioner. Avläsning sker via Wifi i programsnittet KranOS med mätning av olika belastningar som till exempel antal starter, lastkollektivminne, övelast. Frekvensstyrningar är standard på tväråk och på lyft.

 

Kättingtelfer i olika modeller

ABUS kättingtelfer används på traverser, svängkranar, lättraverser och lättportalkranar eller som solo-telfrar från 80 kg upp till 4 ton. Med en solo-telfer kan du välja mellan att använda den stationärt eller på balk. Vid användning av telfer på balk finns varianterna manuell åkvagn och elektriskt åkverk. Finns det behov av vakuumok finns som option en extra utgång för matning direkt via telfern.

 

Ökad säkerhet med rätt tillbehör

En rad olika komponenter och tillbehör gör att det enkelt går att extrautrusta ABUS telfer för att öka säkerheten.   

Med ABUS radiostyrning ABURemote kan lasten hanteras tryggt på avstånd med bättre överblick. ABURemote finns även i ett 4-knappsutförande för lyft/sänk och/eller tväråksrörelse av kättingtelfer. Ett manulift-handtag ger en mer ergonomisk lyfthantering.

ABUS LED-belysning fördelar antalet LED-lampor jämnt i förhållande till traversens spännvidd.

Ljuset dimensioneras efter rätt lux-tal vid lasten som det är viktigast att kunna se.  

 

Prata kransystem, utbildning och service med ABUS

Har du behov av ett kransystem som passar just ditt företag? Vi utgår från dina förutsättningar för att tillsammans med dig komma fram tilll den bästa lösningen och hur vi på ABUS kan hjälpa till.

Du får inte bara tillgång till högkvalitativ kranutrustning. Vi ser även till att utbilda din personal så att de kan använda utrustningen på ett effektivt och säkert sätt. Och genom vår service säkerställer vi att allt fungerar optimalt även efter flera års aktiv användning. Med ABUS Produktförsäkran 5 år förlängs garantin på relevanta produktdetaljer i upp till 5 år. 

ABUS kranar tillverkas i Gummersbach i Tyskland. Med en högeffektiv produktion baserad på väl beprövad standardteknik får ni ett kransystem med snabb leveranstid till ett konkurrenskraftigt pris.

Ta gärna kontakt med oss redan idag. Vi ser fram emot att få höra från dig!