SVÄNGKRANAR


Svängkranar – Manövrera med lätthet

ABUS svängkranar förenklar transporter inom och nära enskilda arbetsstationer. De monteras på vägg eller pelare och är lätta att manövrera för att ladda eller rigga maskiner, byta tunga verktyg eller lyfta arbetsstycken från arbetsbänkar. Det optimerar materialflödet på ett säkert och ergonomiskt sätt.

Pelarsvängkran LS

Pelarsvängkranen LS är konstruerad för fristående montering på hallgolvet. Den här verkstadskranen har en arbetsradie på 270°, ett utligg på upp till 7 m och en lyftkapacitet på upp till 1 t.  Justerbara svängstopp möjliggör individuell anpassning av svängradien. Svängkran erbjuds med manuell åkvagn utmed kranarmen på svängkran. Med option dymlingsplatta erbjuds en av ABUS godkänd och dokumenterad infästningsmetod för de flesta betonggolv. Det förenklar montage och ni undviker till exempel gjutkorg vilket ger er bättre totalekonomi för er svängkran.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Pelarsvängkran LSX

Pelarsvängkranen LSX är konstruerad för fristående montering på hallgolvet. Den här verkstadskranen har en arbetsradie på 270°, ett utligg på upp till 7 m och en lyftkapacitet på upp till 0,5 t. Med option dymlingsplatta erbjuds en av ABUS godkänd och dokumenterad infästningsmetod för de flesta betonggolv. Det förenklar montage och ni undviker till exempel gjutkorg vilket ger er bättre totalekonomi. Svängkranar modell LSX finns som option med eldrivet åkverk, som alternativ manuell åkvagn utmed kranarm på svängkran.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Pelarsvängkran VS

Pelarsvängkranen VS är konstruerad för fristående montering på hallgolvet. Den här verkstadskranen har en arbetsradie på 360°, ett utligg på upp till 10 m och en lyftkapacitet på upp till 6,3 t. Tack vare den låga konstruktionen möjliggörs höga krokpositioner och utrymmet kan utnyttjas på ett optimalt sätt. Svängkranar modell VS finns som option med eldrivet åkverk, som alternativ manuell åkvagn utmed kranarm på svängkran, samt går också att få med separat åkbart manöverdon.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Väggsvängkran LW

Väggsvängkranen LW är avsedd för montering på väggen eller på en pelare. Den här verkstadskranen har en arbetsradie på 180°, ett utligg på upp till 7 m och en lyftkapacitet på upp till 1 t. För infästning av svängkran finns en rad olika alternativ som till exempel väggkonsol eller klämkonsol för stålpelare och svetsplattor.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Väggsvängkran LWX

Väggsvängkranen LWX är konstruerad för montering på väggen eller på en pelare. Den här verkstadskranen har en arbetsradie på 180°, ett utligg på upp till 7 m och en lyftkapacitet på upp till 0,5 t. För infästning av svängkran finns en rad olika alternativ som till exempel väggkonsol eller klämkonsol för stålpelare och svetsplattor. Svängkranar modell LWX finns som option med eldrivet åkverk, som alternativ manuell åkvagn utmed kranarm på svängkran.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Väggsvängkran VW

Väggsvängkranen VW är avsedd för montering på väggen eller på en pelare. Den här verkstadskranen har en arbetsradie på 180°, ett utligg på upp till 10 m och en lyftkapacitet på upp till 5 t. Väggsvängkranen VW är konstruerad så att hallens takhöjd utnyttjas optimalt och lasten kan transporteras på hög lyfthöjd. För infästning av svängkran finns en rad olika alternativ som till exempel väggkonsol eller klämkonsol för stålpelare och svetsplattor. Svängkranar modell VW finns som option med eldrivet åkverk, som alternativ manuell åkvagn utmed kranarm på svängkran.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Infästningar

Hitta rätt lösning för din tillämpning i vårt breda utbud av infästningsalternativ för våra svängkranar.

Produktdetaljer

Tilläggsutrustning

Omfattande tilläggsutrustning – individuella lösningar med hand och fot!

Produktdetaljer

Underlätta lyftarbetet med svängkran

En svängkran är ett effektivt hjälpmedel som underlättar lyftarbetet, ökar produktiviteten och höjer säkerheten. ABUS svängkranar finns i två modeller för montering på vägg eller på en fristående pelare. En väggsvängkran har en lyftkapacitet från mindre lyft på 80 kg och klarar laster upp till 5 ton medan en pelarsvängkran klarar upp till 6,3 ton.

ABUS svängkranar kan anpassas individuellt efter behov. Allt som behövs för att förvandla en enkel svängkran till en bekväm komplett lösning finns hos ABUS –  från montering till telfrar samt extrautrustning med ett brett utbud av komponenter och tillbehör. Det underlättar planeringen och hjälper till att sänka kostnaderna, både under inköpet och under svängkranens livscykel.

 

Väggsvängkran med arbetsradie 180°

Svängkranen har en arbetsradie på 180° och kan fästas på vägg eller lämplig pelare. Det finns tre modeller av väggsvängkranar där den största har ett utligg på upp till 10 meter och en lyftkapacitet upp till 5 ton. De två mindre svängkranarna har ett utligg på upp till 7 meter samt en lyftkapacitet upp till 1 ton.  

Det finns en rad alternativ för infästningen, till exempel en väggkonsol eller klämkonsoler för rektangulära eller kvadratiska stålpelare eller betongpelare. Med en väggsvängkran överförs kraft och moment till den bärande konstruktionen. För att utföra kranarbetet på ett effektivt och säkert sätt krävs en statisk dimensionering. Låt därför en byggnadsingenjör undersöka förutsättningarna inför val av modell.

 

Pelarsvängkran med arbetsradie 270° eller 360°

Med en fristående pelarsvängkran är arbetsradien 270° eller hela 360°. Det finns tre modeller där den största har ett utligg på upp till 10 meter och en lyftkapacitet upp till 6,3 ton. Pelarsvängkranarna har ett utligg på upp till 7 meter samt en lyftkapacitet upp till 1 ton, beroende på modell. 

 

Montering av pelarsvängkran på betonggolv

ABUS erbjuder olika alternativ för golvmontering av pelarsvängkranen. Ett fundament kan gjutas i golvet där ABUS förser med schablon som mall för olika modeller av ankare. På ett mellanbetonggolv kan en mellanplatta fästas med genomgående förankring. På existerande betonggolv kan kranen fästas via en kvadratisk mellanplatta. Den borras igenom och vidgas upp och därefter monteras ankare som gjuts fast i golvplattan.

På golv av armerad normalbetong (med eller utan sprickor) kan en dymlingsplatta användas för montering. Dymlingarna har utvecklats speciellt för dynamiska laster i betong och försänks i golvplattan. Den här monteringslösningen passar pelarsvängkranar och kommer färdigdokumenterad.

 

Konsoler för montering av kran på pelare

Själva väggsvängkranen kan fästas på pelaren på lite olika sätt och ABUS erbjuder olika typer av konsoler. Kan konsolen anpassas fritt fästs kranen på önskad höjd med en omklamringskonsol. Nödvändigt moment fås med hjälp av gängade stänger.

Kan stöden inte fästas på pelarens baksida används en 3-sidig stödkonsol. Vid infästningen kärnborras stöden i två positioner horisontellt. ABUS levererar även fästmaterial och glidskydd för stödkonsolen.

Med en pelarsvängkran överförs krafter och moment till den bärande konstruktionen. För att kunna arbeta säkert och effektivt med kranen krävs en statisk dimenisonering. Inför val av modell, låt en byggnadsingenjör undersöka byggnaden.

 ABUS svängkranar med många fördelar:

  • Arbetsradie för väggsvängkran på 180°
  • Arbetsradie för pelarsvängkran på 270°/360°
  • Utligg på upp till 7 meter eller 10 meter
  • Lyftkapacitet från 80 kg till 6,3 ton
  • Elstyrd mjuk svängning av kranarmen (tillval)
  • Olika monteringsalternativ för vägg- och golvfäste

 

Prata kransystem, utbildning och service med ABUS

Har du behov av ett kransystem som passar just ditt företag? Vi utgår från dina förutsättningar för att tillsammans med dig komma fram tilll den bästa lösningen och hur vi på ABUS kan hjälpa till.

Du får inte bara tillgång till högkvalitativ kranutrustning. Vi ser även till att utbilda din personal så att de kan använda utrustningen på ett effektivt och säkert sätt. Och genom vår service säkerställer vi att allt fungerar optimalt även efter flera års aktiv användning. Med ABUS Produktförsäkran 5 år förlängs garantin på relevanta produktdetaljer i upp till 5 år. 

ABUS kranar tillverkas i Gummersbach i Tyskland. Med en högeffektiv produktion baserad på väl beprövad standardteknik får ni ett kransystem med snabb leveranstid till ett konkurrenskraftigt pris.

Ta gärna kontakt med oss redan idag. Vi ser fram emot att få höra från dig!