SVÄNGKRANAR


Svängkran ger en flexibel arbetsplats med lätta lyft

ABUS väggsvängkranar och pelarsvängkranar erbjuder transport av laster upp till 6,3 ton inom och nära enskilda arbetsstationer. Väggsvängkranar erhålls med lyftkapacitet från mindre ergonomiska lyft från 80 kg upp till 5 t. och pelarsvängkranar från 80 kg upp till 6,3 t. För ABUS pelarsvängkranar erbjuds till de flesta modeller (ej de allra största) en dymlingsplatta, ett godkänt och en färdigdokumenterad infästningsmetod som ger er en problemfri installation och besiktning.

ABUS svängkran manövreras med lätthet och klarar enkelt laster upp till 6,3 t. Det spelar ingen roll om de är monterade på pelare eller på väggen. Ladda eller rigga maskiner, byta tunga verktyg eller lyfta arbetsstycken från arbetsbänkar – ABUS svängkranar gör att alla lyftarbeten utförs på ett lättare, säkrare och mer ergonomiskt sätt. ABUS radiostyrning ABURemote gör det möjligt att tryggt hantera lasten på avstånd med bättre överblick av lasthanteringen. ABURemote finns i utförande för lyft/sänk och/eller tväråksrörelse av telfer samt elektriskt runtomsvängande svängkranar.

ABUS svängkranar är flexibla och monteringssätt, telfrar och extrautrustning kan anpassas individuellt till aktuella förhållanden – allt i beprövad ABUS kvalitet.

Har du behov av svängkran som passar just ditt företag? Ta kontakt med oss redan idag. Genom att lyssna på vilka förutsättningar och behov du har kan vi tillsammans komma fram till en lämplig lösning. Vi ser fram emot att få höra från dig.

Pelarsvängkran LS

Pelarsvängkranen LS är konstruerad för fristående montering på hallgolvet. Den här verkstadskranen har en arbetsradie på 270°, ett utligg på upp till 7 m och en lyftkapacitet på upp till 1 t.  Justerbara svängstopp möjliggör individuell anpassning av svängradien. Svängkran erbjuds med manuell åkvagn utmed kranarmen på svängkran. Med option dymlingsplatta erbjuds en av ABUS godkänd och dokumenterad infästningsmetod för de flesta betonggolv. Det förenklar montage och ni undviker till exempel gjutkorg vilket ger er bättre totalekonomi för er svängkran.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Pelarsvängkran LSX

Pelarsvängkranen LSX är konstruerad för fristående montering på hallgolvet. Den här verkstadskranen har en arbetsradie på 270°, ett utligg på upp till 7 m och en lyftkapacitet på upp till 0,5 t. Med option dymlingsplatta erbjuds en av ABUS godkänd och dokumenterad infästningsmetod för de flesta betonggolv. Det förenklar montage och ni undviker till exempel gjutkorg vilket ger er bättre totalekonomi. Svängkranar modell LSX finns som option med eldrivet åkverk, som alternativ manuell åkvagn utmed kranarm på svängkran.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Pelarsvängkran VS

Pelarsvängkranen VS är konstruerad för fristående montering på hallgolvet. Den här verkstadskranen har en arbetsradie på 360°, ett utligg på upp till 10 m och en lyftkapacitet på upp till 6,3 t. Tack vare den låga konstruktionen möjliggörs höga krokpositioner och utrymmet kan utnyttjas på ett optimalt sätt. Svängkranar modell VS finns som option med eldrivet åkverk, som alternativ manuell åkvagn utmed kranarm på svängkran, samt går också att få med separat åkbart manöverdon.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Väggsvängkran LW

Väggsvängkranen LW är avsedd för montering på väggen eller på en pelare. Den här verkstadskranen har en arbetsradie på 180°, ett utligg på upp till 7 m och en lyftkapacitet på upp till 1 t. För infästning av svängkran finns en rad olika alternativ som till exempel väggkonsol eller klämkonsol för stålpelare och svetsplattor.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Väggsvängkran LWX

Väggsvängkranen LWX är konstruerad för montering på väggen eller på en pelare. Den här verkstadskranen har en arbetsradie på 180°, ett utligg på upp till 7 m och en lyftkapacitet på upp till 0,5 t. För infästning av svängkran finns en rad olika alternativ som till exempel väggkonsol eller klämkonsol för stålpelare och svetsplattor. Svängkranar modell LWX finns som option med eldrivet åkverk, som alternativ manuell åkvagn utmed kranarm på svängkran.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Väggsvängkran VW

Väggsvängkranen VW är avsedd för montering på väggen eller på en pelare. Den här verkstadskranen har en arbetsradie på 180°, ett utligg på upp till 10 m och en lyftkapacitet på upp till 5 t. Väggsvängkranen VW är konstruerad så att hallens takhöjd utnyttjas optimalt och lasten kan transporteras på hög lyfthöjd. För infästning av svängkran finns en rad olika alternativ som till exempel väggkonsol eller klämkonsol för stålpelare och svetsplattor. Svängkranar modell VW finns som option med eldrivet åkverk, som alternativ manuell åkvagn utmed kranarm på svängkran.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Infästningar

Hitta rätt lösning för din tillämpning i vårt breda utbud av infästningsalternativ för våra svängkranar.

Produktdetaljer

Tilläggsutrustning

Omfattande tilläggsutrustning – individuella lösningar med hand och fot!

Produktdetaljer