LÄTTRAVERSERHB-systemet tillhör de mest framgångsrika koncepten inom området lyft och transportteknik. Med ABUS lättraverssystem kombineras fördelarna med stationära lyftverk med traverskranarnas flexibilitet – och detta görs på ett mycket ekonomiskt sätt.

 

 

Enkelbana

ABUS enkelbana ESB är specialiserad på lyft och linjär transport mellan två punkter. Den kan byggas ut efter behov och anpassas till förhållandena på plats. Även kurvtransport är möjligt. Detta erbjuder stora möjligheter till individuell anpassning med transport mellan alla arbetsstationer och maskiner.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Dubbelbana

Vid ABUS dubbelbana hängs två kranbanor upp parallellt med varandra och kättingtelfern placeras mellan dem. Därigenom får man en bättre lastfördelning – belastningen på byggnadskonstruktionen minskar. Dessutom möjliggörs större upphängningsavstånd.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Enbalkstravers EHB

ABUS enbalkstravers EHB är den "lättaste lösningen" för yttäckande materialtransport i hallar. Den enkla konstruktionen med två skenor och en kranbalk gör att EHB har mycket låg vikt och enkelt kan förflyttas manuellt. Den kan dessutom installeras i hallar med lättviktskonstruktion och låg bärförmåga.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Uppbockad enbalkstravers EHB-X

Om bygghöjden hos EHB inte räcker till är EHB-X lösningen. Hos den här enbalkstraversen placeras inte kranbalken under kranbanan utan där emellan. Hela kranen har alltså samma höjd som en enskild profil. På så sätt får man tydligt förbättrad lyfthöjd, som t.ex. även höga maskiner inom transportområdet klarar.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Tvåbalkstravers ZHB

ABUS tvåbalkstravers ZHB är vår lösning för yttäckande transport av stora laster. Dessutom kännetecknas ZHB av sina långa kranbalkar. ABUS kättingtelfern placeras här mellan kranbalkarna vilket är fördelaktigt för krokhöjden.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Uppbockad tvåbalkstravers ZHB-X

Om bygghöjden hos ZHB inte räcker till, är ZHB-X lösningen. Hos den här tvåbalkstraversen placeras inte kranbalken under kranbanan utan där emellan. Hela kranen har alltså samma höjd som en enskild profil. På så sätt får man optimal lyfthöjd, som t.ex. även höga maskiner inom transportområdet klarar.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Tvåbalkstravers ZHB-3

ABUS tvåbalkstravers ZHB-3 möjliggör ovanligt stora spännvidder: den här tvåbalkstraversen hängs upp under tre kranbanor. Därigenom blir det möjligt att använda långa kranbalkar, som kan arbeta yttäckande även i stora hallar.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Enbalkstravers EHB-I

ABUS enbalkstravers EHB-I är en bra lösning för yttäckande materialtransport i hallar där det redan finns valsade profiler i passande avstånd. Den lätta kranbalken är en ihålig profil som, i kombination med de två underhängande åkverken, kan förflyttas direkt på kranbanan av valsade profiler.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Tvåbalkstravers ZHB-I

ABUS tvåbalkstravers ZHB-I är vår lösning för yttäckande transport av tung last. ZHB-I kännetecknas även av långa kranbalkar. Kranen förflyttar sig direkt på en kranbana av valsade profiler. ABUS-kättingtelfern hängs även här upp mellan kranbalkarna, vilket ger högre krokhöjd.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Infästningar

Du kan välja rätt lösning för din hallkonstruktion bland ett stort antal infästningsvarianter.

Produktdetaljer

Tilläggsutrustning

Omfattande tilläggsutrustning

Produktdetaljer