LINTELFRAR


Lintelfer – För materialhantering

Lintelfrar är nödvändiga inom alla typer av industrier som kräver materialhantering i någon form. Med ett skräddarsytt telferlyftsystem höjs produktionseffektiviteten avsevärt. ABUS erbjuder ett bred utbud av eldrivna lintelfrar med höga lyfthöjder och lyftkapaciteter från 1000 kg upp till 120 ton. Därför finns det alltid en lintelfer som passar perfekt för varje verksamhet.

Lintelfer modell E

Lintelfer modell E är ett prisvärt alternativ i kompakt utförande med mycket fördelaktiga byggmått. Lyftkapacitet 1 t –16 t. Åkverket har direktdrivning (2 ggr). Telferns åkverk kan ställas in för olika flänsbredder.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Lintelfer modell U

Lintelfer modell U för hög lyftkapacitet och höga lyfthöjder. Lyftkapacitetsområde: 6,3 t – 25 t. Telfrarna har direktdrivna åkverk med sluten växellåda. Med den här telfermodellen kan traverser med kortare spännvidd och större lyftkraft även utföras som enbalkstraverser. 

Produktdetaljer Prisförfrågan

Lintelfer modell S

Lintelfern modell S med linan vid sidan av kranbalken ger optimerad krokhöjd. Lyftkapacitetsområde 1 t–10 t. Kombinationen av optimerad krokhöjd och möjligheten att installera kranbalkar i enbalksutförande med över 35 meters spännvidd ger minskade investeringskostnader för hallar och byggnader.

Produktdetaljer

Lintelfertralla modell D

Kompakt lintelfertralla för lyftkapacitet upp till 63 t. Den ledade anslutningen till åkverksbalken säkerställer jämn anliggning för alla fyra hjulen. Telfern har 2 direktdrivna tväråksmotorer.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Lintelfertralla modell DA

Till skillnad från modell D är tvärbalken med lyftverk här ansluten till åkverksbalkarna med en ledad anslutning. På så sätt får man en minimal bygghöjd för telfern - modellen lämpar sig för begränsade utrymmen uppåt och kan användas som alternativ till den nedsänkta modellen DQA.

Produktdetaljer

Lintelfertralla modell DQA

Lintelfertralla modell DQA med lyftkapacitet upp till 40 t. Extremt lågbyggd konstruktion med lintrumman vriden i åkriktningen och ledad anslutning till åkverksbalken, som säkerställer jämn anliggning för alla fyra hjulen. Telfern har 2 direktdrivna tväråksmotorer.

 

Produktdetaljer Prisförfrågan

Lintelfertralla modell Z

Kompakt lintelfertralla med tvillinglyftverk med lyftkapacitet upp till 120 t. Ledad anslutning till åkverksbalken garanterar anliggning av alla fyra hjulen. Telfern har 2 direktdrivna tväråksmotorer.

Produktdetaljer Prisförfrågan

Lintelfrar för olika bygg- och lyfthöjder

För förstklassig lyfthantering och högsta möjliga tillgänglighet måste lintelfern vara driftsäker. ABUS tillämpar hårda kvalitetsnormer vid tillverkningen av kransystem. Den höga kvalitetsnivån bevisas vid drift genom tillförlitligheten, säkerheten och livslängden hos såväl motor, stållina, bromsa och transmission som elektroniken hos lintelfern.

Utöver den höga kvaliteten tillkommer flexibiliteten tack vare bredden i utbudet av modeller och sortimentet av komponenter för speciella tillämpningar. Med ett komplett standardprogram av lintelfrar kan ABUS skräddarsy kranlösningar som passar alla bygg- och lyfthöjder, även i hallar med trånga utrymmen. 

 

Modulär lintelfer har frekvenstyrning som standard

ABUS eldrivna lintelfrar finns i olika modeller för montage på balk, enbalkstraverser och tvåbalktraverser och svängkranar. En modulär lintelfer drivs av en åkmotor med frekvensstyrning som standard. Styrhjulen är justerbara och har dämpande lager som skonar kranbalkens underfläns.

 • Lintelfer modell E – två direktdrivna tväråksmotorer kan ställas in för olka flänsbredder.
 • Lintelfer modell U –  åtta löphjul och de direktdrivna åkverken har en sluten växellåda.
 • Lintelfer modell S – optimal krokhöjd då linan löper vid sidan av kranbalken.
 • Lintelfertralla modell D – möjliggör ”true vertcial lift” utan att kroken vandrar eller vrids.
 • Lintelfertralla modell DA – ledad anslutning för lyftverket för minimal bygghöjd.
 • Lintelfertralla modell DQA – extremt lågbyggd för hallar med reducerat höjdutrymme.
 • Lintelfertralla modell Z – kan kompletteras med serviceplattform samt gångbana.

Brytblocket och infästningsblocket är monterade på åkvagnens chassi med bultanslutningar. Om driftförhållandena förändras kan lintelferns linparter enkelt ändras från tvåpartig (2/1) med en lyftkapacitet på 1-2,5 ton till fyrpartig (4/1) vilket genast fördubblar lyftkapaciteten till 2-5 ton. Även lyfthastigheten kan ställas in, antingen som som tvåhastighetsmotor eller för steglös reglering.

 

ABUS modulär lintelfer med många fördelar:

 • Frekvensstyrning för lyft- och åkverk
 • Enkel omställning av linparter
 • LED-display med driftinformation
 • Svajkontroll för ökad säkerhet
 • Lyftmotor med integrerad säkerhetsbroms
 • Linledare för exakt styrning av linan
 • Stickkontakter för snabb och servicevänlig anslutning

 

Prata kransystem, utbildning och service med ABUS

Har du behov av ett kransystem som passar just ditt företag? Vi utgår från dina förutsättningar för att tillsammans med dig komma fram tilll den bästa lösningen och hur vi på ABUS kan hjälpa till.

Du får inte bara tillgång till högkvalitativ kranutrustning. Vi ser även till att utbilda din personal så att de kan använda utrustningen på ett effektivt och säkert sätt. Och genom vår service säkerställer vi att allt fungerar optimalt även efter flera års aktiv användning. Med ABUS Produktförsäkran 5 år förlängs garantin på relevanta produktdetaljer i upp till 5 år. 

ABUS kranar tillverkas i Gummersbach i Tyskland. Med en högeffektiv produktion baserad på väl beprövad standardteknik får ni ett kransystem med snabb leveranstid till ett konkurrenskraftigt pris.

Ta gärna kontakt med oss redan idag. Vi ser fram emot att få höra från dig!