Infästning av svängkranar


Hitta rätt lösning för din tillämpning i vårt breda utbud av infästningsalternativ för våra svängkranar.

Pelarsvängkranar kan ställas upp individuellt som fristående kranar. Svängkranarna monteras på en betongvägg eller på en väggbalk.

Infästningar för svängkranar

En pelarsvängkran från ABUS kan med hjälp av en mellanplatta eller förankringsplatta installeras på ett fundament som tillhandahålls av kunden eller på ett färdigt betonggolv eller -tak.

Infästningar för väggmonterade svängkranar

Den väggmonterade svängkranen kan fästas i stålväggbalkar, armerade betongväggbalkar, stålplattor eller armerade betongväggar.

Säkert arbete med ABUS kranar

Arbetssäkerhet är en viktig fråga, vilket bland mycket annat också innebär att byggnadsstatiken måste kontrolleras. Svängkranar överför krafter och moment till byggnader och bärande strukturer. En statiskt tillräcklig dimensionering är grundkravet för att kunna använda kranen på ett säkert sätt. Låt en byggnadsingenjör säkra detta.

När kranen monteras behöver den noggrant riktas in innan den tas i drift.

Alla hallgolv är dock inte tillräckligt plana för att kunna säkerställa detta. Vid infästningen av pelarsvängkranen från ABUS måste man därför se till att upprätta ett monteringsutrymme för att kunna utföra inriktningen. Murbruk hälls i detta utrymme för att säkerställa stabiliteten.

När ABUS levererar en svängkran innebär det att allting levereras från samma källa

ABUS tillhandahåller infästningssystem inkl. alla mallar och anslutningsmaterial. Leveransen innehåller även materialet för gjutformarna för gjutningsarbetena och specialbruket som ska användas.