191 Inomhuskranar optimerar arbetsflödet hos KraussMaffei


KraussMaffei Technologies GmbH har beställt totalt 191 kranar från ABUS Kransysteme GmbH. 131 levererades till den nya fabriken i Parsdorf nära München, medan de återstående 60 kranarna gick till Laatzen. Dessa kranar stöder det interna materialflödet, lastnings- och lossningsuppgifter samt monteringsprocesser. Ordern omfattar 147 traverskranar och 44 svängkranar och lättraverser. Produktionsprocessen för en av dessa kranar åtföljdes av foto- och videoinspelningar på Gummersbach-Herreshagen-anläggningen och kan följas i tre delar i vår referens nedan.

Del 1

Innovativ precision: från leverans till millimeterprecis längdkapning 

I den första delen följer vi produktionen av en av kranarna - en tvåbalkstravers och en imponerande spännvidd på 22 meter och en lastkapacitet på 80 ton.

Från leveransen av stålplåt till den exakta tillverkningen av lådbalkarna - vi visar dig hur en kraftfull kran tillverkas. Ta en titt och upplev den fascinerande produktionsprocessen på nära håll!

Läs mer om detta 

Del 2

Effektiv teknik: Effektiv målning och ultramodern elektricitet i hallkranen

Från den livfulla "påskliljegula" lackeringen, som inte bara ger färg utan även korrosionsskydd, till den noggranna elinstallationen, där varje kran är individuellt konfigurerad. I den här andra delen kan du upptäcka den mångsidiga teknik som används i de kransystemen för KraussMaffei, från toppmodern styrteknik till beprövade kontaktorstyrningar. Transporten är nära förestående och kranen kommer snart att vara på väg till Parsdorf.

Läs mer om detta

Del 3

Precision och säkerhet: sömlös transport och problemfri montering

Upplev avslutningen på vår serie när traverskran 80 ton flyttar in hos KraussMaffei! Ta reda på hur denna jätte transporteras från Gummersbach till Parsdorf för att hitta sitt nya hem. Följ med oss genom monteringsprocessen, där precision och säkerhet är av största vikt. Med 147 traverskranar och 44 svängkranar och skensystem är kranlandskapet hos KraussMaffei nu redo att producera tillförlitliga maskiner för plastbearbetning. En titt bakom kulisserna på ett extraordinärt partnerskap och en teknisk prestation!

Läs mer om detta