Pressinfo


Maj 2024

ABUS ställer ut på Elmia Production Fair i Elmia Jönköping, 14-17 maj 2024

Vi visar vårt produktprogram som t ex svängkran, lättravers, travers, kättingtelfrar m m.

ABUS Sverige Gruppen täcker helheten inom materialhantering och vi visar också portabla aluminiumkranar, vinsch, lyftbord m m.

Välkomna till monter B05:34. Läs gärna mer här:

https://www.elmia.se/produktionsmassorna/

Mars 2024

ABUS ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg, 12-15 mars 2024.

Vi visar vårt produktprogram som t ex svängkran, lättravers, travers, kättingtelfrar m m.

ABUS Sverige Gruppen täcker helheten inom materialhantering och vi visar också portabla aluminiumkranar, vinsch, lyftbord m m.

Välkomna till monter B10:22, och registrera gärna er biljett här;

Tickets Underhållsmässan i Göteborg

Februari 2024

FRAKTFRITT

Vid köp av ABUS lättraverssystem, svängkran och lättportalkran inclusive kättingtelfer så bjuder vi på frakten. Fraktvärde är ca 2000-5000 SEK beroende på godsstorlek och destination. Erbjudande gäller vid order före 31 mars 2024.

Januari 2024

ABUS uppdaterar sin profilfamilj för lättraverser

Sedan flera år har ABUS en ny profilfamilj för sina lättraverssystem. Det senaste tillskottet är HB240S, som ersätter den äldre modellen HB250S. Nya profilen HB240S har ca 20% högre lastkapacitet jämfört den utgående HB250S och samma goda egenskaper som övriga nya profiler. Exempelvis är skarv lika stark som själva profilen, vilket ger att man kan nyttja längden till att optimera upphängningspunkter. Det ger mer kostnadsoptimerade lättraverslösningar då man inte behöver ta hänsyn till skarvar och säkerhetsavstånd till dessa, som är det tidigare sättet att dimensionera. Upphängningar kan också på HB240S, precis som de andra nya ABUS-profilerna, monteras ovanifrån vilket underlättar framtida underhåll. Traditionellt matas upphängningar på från en profilände, vilket ger framtida underhållsutmaningar vid byte om en upphängning t ex i mitten på kranbanan måste bytas. Det blir m.a.o mer kostnadseffektivt underhåll med ABUS lättraverssystem och lägre livscykelkostnad.

Oktober 2023

FRAKTFRITT

Vid köp av ABUS lättraverssystem, svängkran och lättportalkran inklusive kättingtelfer så bjuder vi på frakten. Fraktvärde är ca 2000-5000 SEK beroende på godsstorlek och destination. Erbjudande gäller vid order före 30 november 2023.

Oktober 2023

ABUS ställer ut

Under oktober finns flera möjligheter att se ABUS produkter och träffa oss då vi ställer ut på tre olika mässor.

Hoppas vi syns på något av alla eventen.

Augusti 2023

ABUS Kransystem AB har utvecklat en app för Daglig Kontroll

Sedan länge erbjuds en tryckt folder för detta och ABUS tar ytterligare ett steg i den digitala utvecklingen och lanserar en app med motsvarande innehåll.

Fördelar med denna app är bl a:

 • App laddas ned kostnadsfritt/utan registrering
 • App så enkel som möjligt att använda. Ni följer steg i appen, reggar kran man kontrollerat, rapport skapas som pdf som mailas angiven mottagare
 • Under kontrollpunkterna finns också kamera-funktion där ni kan ta bild på ev. defekt del. Bild kommer med i protokollet.  
 • Ni äger er data själva
 • Användare ges möjlighet att dela information med ABUS. Rapport som kopia till info@abus-kransystem.se, men det är frivilligt och vid första användning frågas om ni vill dela info eller ej.

Ni hittar app här:

iOS:
https://apps.apple.com/se/app/abus-daglig-kontroll/id6450541490?l=en-GB

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.abus.kransystem.daglig.tillsyn

För frågor och feed back kring användande, vänd er gärna till oss för mer information.

April 2023

ABUS Lyftet

Vårt senaste nummer av vårt nyhetsbrev Lyftet är ute. Temat för detta nummer är lättraverssystem och dess olika fördelar. Vi presenterar också vår nyintroducerade traversförarutbildning, som är en hybrid med digital teori på distans kombinerat med praktiskt körprov hos ABUS Kransystem AB. På detta körprov erbjuds möjlighet att köra travers med respektive utan antisvaj, för att känna på traversers olika köregenskaper. Läs gärna mer under www.abus-kransystem.se/nyheter-media/abus-lyftet

Februari 2023

FRAKTFRITT

Vid köp av ABUS lättraverssystem, svängkran och lättportalkran inklusive kättingtelfer så bjuder vi på frakten. Fraktvärde är ca 2000-5000 SEK beroende på godsstorlek och destination. Erbjudande gäller vid order före 31 oktober 2023.

November 2022

Kättingtelfer modell GMC

Senaste produktnytt från ABUS Kransystem är att kättingtelfer modell GMC i 1-fas utförande 230 V uppgraderas. Tidigare var lyftkapaciteten 100 kg (1-partigt utförande) resp. 200 kg (2-partigt utförande). Ny kapacitet är 125 kg resp. 250 kg. och detta möjliggörs med att använda samma delar som ingår i den större 3-fas modellen GM2, bl a kätting, kothjul, krokblock. Denna telfer är ett prisvärt alternativ till 3-fas modellerna i motsvarande lyftkapacitet 125 resp. 250 kg. ABUS Kransystem lagerför dessa i eget lager, så kort leveranstid är fullt möjligt. Se gärna mer om ABUS kättingtelfrar modell GMC på www.abus-kransystem.se/telfrar/kaettingtelfer/abucompact-gmc

Oktober 2022

Underhållsdagarna

Riksorganisationen Svenskt Underhåll arrangerar Underhållsdagarna 16-17 november 2022. Det är 2 intressanta dagar rörande industriunderhåll, och vikten av löpande förebyggande underhåll. ABUS Kransystem är medutställaande partner. Se gärna mer under www.underhallsdagarna.se/

September 2022

Kiwa Krandagar

ABUS Kransystem är återigen medutställare på Kiwa Krandagar i Göteborg, 19-20 oktober. Intressanta dagar som ägnas åt seminarier kring teknik kranar. Se gärna mer om Krandagarna under Kiwa’s hemsida; https://www.kiwa.com/se/sv/tjanst/krandagarna

September 2022

FRAKTFRITT

Vid köp av ABUS lättraverssystem, svängkran och lättportalkran inklusive kättingtelfer så bjuder vi på frakten. Fraktvärde är ca 2000-5000 SEK beroende på godsstorlek och destination. Erbjudande gäller vid order före 31 oktober 2022.

Maj 2022

ABUS ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg, 31 maj t o m 3 juni 2022.

Vi visar vårt produktprogram som t ex svängkran, lättravers, travers, kättingtelfrar m m. ABUS Sverige Gruppen täcker helheten inom materialhantering och vi visar också portabla aluminiumkranar, vinsch, lyftbord. Välkomna till monter B10:22, och registrera gärna er biljett här; uso.svenskamassan.se/catInvitation/default.aspx?&ExInviteId=1665&Lang=SE

April 2022

ABUS Kransystem ställer ut på Elmia Verktygsmaskiner i Jönköping 10-13 maj.

Vi visar bl a våra lättraverser, svängkranar och kättingtelfrar. Välkomna till monter B01:81.

Fri entrébiljett kan registreras på https://www.elmia.se/verktygsmaskiner/for-besokare/entrebiljett

Mars 2022

ABUS på VA-mässan i Jönköping 29-31 mars

ABUS Kransystem ställer ut på VA-mässan tillsammans med 2Lift AB, som är ett företag inom ABUS Sverige Gruppen som marknadsför portabla aluminiumkranar. Tillsammans kommer vi bl a att visa upp aluminiumkranar, ABUS lättraverssystem och ABUS kättingtelfrar. Välkomna till monter B04:109. För mer information om VA-mässan, vänligen se https://www.elmia.se/va-massan/

Februari 2022

ABUS KRANSYSTEM HAR EN STARK FRAMTIDSTRO

Under februari 2022 inleddes arbetet med utökade lokaler på Gräsdalen i Karlstad. Lokalerna utökas med konferens- och utbildningslokaler, kontor, garage och lager på en yta om totalt ca 800 m2. De nya lokalerna beräknas vara klara till sommaren 2022.

Gemensam stark framtidstro
ABUS Kransystem AB, som ingår i den tyska koncernen och ansvarar för svenska marknaden som generalagent, sitter i lokaler i en fastighet som ägs Carlhag AB och som är en av ABUS Kransystems återförsäljare på svenska marknaden.

ABUS Kransystem visar en stark framtidstro samt ett stort förtroende och långsiktighet i samarbetet med oss, genom att nu skriva ett långt hyreskontrakt, säger Johan Hammarström, VD på Carlhag AB.

En satsning för våra kunder
ABUS Kransystem kommer att erhålla ett efterlängtat tillskott med utökade konferens- och utbildningslokaler. Via entresolplanet i utbildningslokalen finns direkt åtkomst till traverskranen som installeras i lagerdelen. Det ger en unik möjlighet att effektivt genomföra praktiska utbildningsmoment utan att behöva förflytta sig till en separat industrilokal. ABUS Kransystem kommer också installera lättraverser, svängkranar, lin- och kättingtelfrar på balk i en permanent utställningsdel, som också används för sälj- och teknikutbildningar.

I och med att vi också installerar en komplett traverskran i huset kan vi nu också erbjuda våra kunder att komma och genomföra både de teoretiska och praktiska momenten i traversförarutbildningen på plats hos oss, säger Tony Wittgren vd på ABUS Kransystem

Den utökade lagerytan gör också att ABUS Kransystem kan lagerhålla fler reservdelar samt utökat lager för t ex kättingtelfrar för omgående leverans på svenska marknaden. Även att effektivare kunna lagerföra skrymmande gods som t ex lättraverser möjliggörs, enligt Tony Wittgren.

Det ökar tryggheten för våra kunder då vi ännu snabbare kan få kundens verksamhet i drift. En ytterligare förbättring av vårt omfattande erbjudande inom nyförsäljning, service och förebyggande underhåll, tillägger Johan Hammarström vd på Carlhag.

Bättre utrymmen för personal
I utbyggnaden byggs det också nya och bättre personalutrymmen i form av fler kontor, personalrum och omklädningsrum. De nya omklädningsrummen kommer att rymma en ”ren” och en ”smutsig” del för Carlhag’s tekniker. Det blir även bättre duschmöjligheter och gott om utrymme för förvaring av arbetskläder. Dessutom tillkommer garageplatser för servicebilarna.

Det här är förbättringar som verkligen kommer alla anställda till godo, berättar Johan Hammarström.

Miljöperspektiv
Vi vill också bygga för framtiden ur ett miljöperspektiv. De nya servicebilsgaragen förbereds redan nu för att kunna förses med laddstolpar, inför en framtida övergång till elbilar. Parkeringen på framsidan har redan laddstolpar och fler tillkommer nu. Vi har också planer på att relativt snart installera solcellspaneler på taket vilket ger oss ett teoretiskt årstillskott på 90 000 kWh, avslutar Johan Hammarström.

Februari 2022

FRAKTFRITT

Vid köp av ABUS lättraverssystem, svängkran och lättportalkran inclusive kättingtelfer så bjuder vi på frakten. Fraktvärde är ca 2000-5000 SEK beroende på godsstorlek och destination. Erbjudande gäller vid order före 31 mars 2022.

January 2022

ABUS Leasing

ABUS Sverige Gruppen erbjuder finansiering via ABUS Leasing. De utmärkande fördelarna är förbättrat rörelsekapital då man inte behöver binda kapital i lyftutrustning vilket ger möjlighet att finansiera andra delar i verksamheten. Det blir också lätt att budgetera genom en förutbestämd månadskostnad under en överenskommen avtalstid. Kontakta oss för mer information och se gärna vårt produktblad ABUS Leasing.

September 2021

FRAKTFRITT

Vid köp av ABUS svängkran, lättportalkran och/eller lättraverssystem inklusive ABUS kättingtelfer så bjuder vi på frakten. Fraktvärde är ca 2000-5000 SEK beroende på godsstorlek och destination. Erbjudandet gäller vid order t o m 31 oktober 2021.

Mars 2021

ABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemote

ABUS utvidgar nu sitt utbud för ABURemote, till att omfatta även version för lyft/sänk med tväråk. Denna version används på telfrar med 2 rörelser t ex kättingtelfer med elektriskt åkverk på svängkran, telfer med elektrisk åkverk på balk. Mottagaren är designad för montage på ABUS kättingtelfer ABUCompact och inkluderar förstås även tuta. Sändaren är densamma som för ABUS traverser men där längsåksknappar inte används. Fördel med sändaren är den induktiva laddningsstationen, där sändaren enkelt laddas i en dockstation som också kommer med ett stativ för väggmontage. ABURemote-sändaren har en tydlig display och levereras som standard även med ett skyddshölje.

Oktober 2020

ABUS Lättraverser

 • ny dekor med smalare folie
 • ny stålprofil på väg att lanseras.

Sedan 2015 har ABUS använt sig av en ny profilfamilj för lättraverser, i stål samt aluminium. Stålprofilerna är galvaniserade vilket medfört att ABUS har en folie på sidan av profilerna istället för traditionell målarfärg. Med detta finns flera fördelar bl a elimineras risken att färgskav faller ned. ABUS anpassar nu folien med en ny, smalare, design så att det matchar mer med den kommande stålprofilen HB240.

Juni 2020

ABUS Kransystem kan nu erbjuda standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.

Den högsta möjliga lyftkapaciteten vid 42 m. spännvidd är 16 t. Detta har möjliggjorts tack vare en ny produktionslina i en ny hall i tyska Gummerbach, där ABUS tillverkar sina traverser, svängkranar och telfrar. För ABUS är det en viktig parameter, att bibehålla konstruktion och tillverkning på sin lokala ort för att fortsätta kunna erbjuda kvalitativa ABUS kranar & telfrar ”Made in Germany”.

Juni 2020

Kampanj svängkranar och lättraverser

ABUS erbjuder 15% rabatt och fri frakt på sina lättraverser och svängkranar t o m 31 juli 2020.

April 2020

ABUS Sverige Gruppen med CARLHAG lyfter Komatsu Forest mot deras hållbarhetsmål!

ABUS Sverige Gruppen med återförsäljare CARLHAG AB har fått förtroendet att leverera lyftanordningar som traverser, lättraverser, svängkranar samt stålkonstruktioner för lätta lyft-installationer till projektet Komatsu Forest One i Umeå.

CARLHAG är en auktoriserad återförsäljare åt Abus Kransystem AB och är en del av ABUS Sverige Gruppen.

Komatsu Forest och CARLHAG har under många år haft ett nära och framgångsrikt samarbete. Just den starka relationen mellan företagen och förståelsen för kundens behov och utmaningar var till stor nytta när detta projektet upphandlades.

För CARLHAG är projektet Komatsu Forest One en historisk händelse. Storleken och omfattningen överträffar alla tidigare projekt – 76 traverser och 55 ton stål som ska monteras. 37 av traverserna är även utrustade med ABUS Kransystems styrsystem ABUControl.

Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner och är verksamma på alla viktiga skogsmarknader. Nu storsatsar Komatsu Forest och bygger en ny framtidssäkrad fabrik i Umeås västra utkant. Den 40 000 m2 stora anläggningen har ett stort fokus på hållbarhet och IoT och kommer att vara CO2-neutral i sin produktion. Genom att vi, CARLHAG, levererar ABUControl bidrar vi till att Komatsu Forest kan nå sina högt satta hållbarhetsmål för en CO2-neutral produktion.

ABUS nya elektriska styrsystem ABUControl innebär introduktion av en rad säkerhetsaspekter med hög servicevänlighet i ett modulärt paket. Styrsystemet erbjuder användaren komfort, säkerhet, servicevänligt och hållbarhet. Ur ett hållbarhetsperspektiv bidrar ABUControl med sin energiåtergivningsenhet, som möjliggör en energibesparing på upp till 80 %.

Att CARLHAG får förtroende att leverera sin samlade kunskap kring lyftutrustningar i detta projekt är naturligtvis fantastiskt roligt. Dessutom att få möjligheten att bidra och hjälpa till med att Komatsu Forests förhoppningsvis når upp till sina hållbarhetsmål känns väldigt bra, säger Jonas Höglund, säljare och projektledare på CARLHAG.

April 2020

Corona-pandemi

Under rådande omständigheter med coronaviruset som sprids vårt samhälle så vill vi från ABUS nämna att vi alltjämt är tillgängliga för Er.
Vi intygar att vi gör allt vi kan för att upprätthålla våra åtaganden mot er som kunder med att hålla leveranstider samt utföra reparationer & service utefter era möjligheter.
ABUS följer noga utvecklingen och instruktioner från våra myndigheter för att säkerställa allas hälsa i vår omgivning. Våra tankar är också med dem som drabbas i samhället.
På vår startsida hittar ni information som uppdateras löpande via koncernledningen för ABUS, hur utvecklingen är hos ABUS Crane Systems.

Februari 2020

FRAKTFRITT

Vid köp av ABUS svängkran, läportalkran och/eller lättraverssystem inklusive ABUS kättingtelfer så bjuder vi på frakten.
Fraktvärde är ca 2000 - 5000 SEK beroende på godsstorlek och destination.
Erbjudandet gäller vid order t o m 31 mars 2020

Januari 2020

Underhållsmässan i Göteborg

ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020. Vi visar bl a delar av vårt lätta lyftprogram, lintelfer samt styrsystem ABUControl. Välkomna till vår monter B10:22.

Augusti 2019

Lyftgränsbrytare kättingtelfer ABUCompact

En viktig detalj vid användande av kättingtelfrar är att vara medveten om den lyfthöjd man behöver utnyttja för att lyfta sitt gods. Med en kättingtelfer som är monterad nära den maximala erforderliga lyfthöjden finns risk att krokblocket slår mot telferhuset och att man som operatör använder detta som ett gränsläge för hur högt man kan lyfta.
En kättingtelfer är inte dimensionerad för sådant användande, vid upprepade toppkörningar finns risk att telfern går sönder vilket kan leda till en farlig situation.
Med lyftgränsbrytare får man säkerhet genom att krokblock stannar en bit under telferhuset, helt efter eget önskemål genom inställning vid installation. Arbetsmiljöverkets författningssamling, AFS 2006:6 Användning av lyftanordningar och lyftredskap §14, anger att man som användare har ansvar för att använda gränsläge som brytande funktion. ABUS kättingtelfer erbjuder dessa säkerhetsfunktioner som övre brytpunkt samt också nedre brytpunkt. Tekniken är hämtad från lintelfrar där man har högre krav på gränsbrytartekniken, vilket ABUS har fört över till sina kättingtelfrar.

Mars 2019

Barnsupporter-foretag 2019

ABUS Kransystem AB stödjer även i år Barncancerfonden. Det är ett socialt engagemang med syfte att försöka göra allas vår vardag lite bättre, och kunna hjälpa de som vi alla värnar om mest – våra barn.

Mars 2019

CANCER REHAB FONDEN

ABUS Kransystem AB stödjer CancerRehabFonden - ett litet stöd för ett stort steg tillbaka till livet.

Februari 2019

ABUS svängkranar - svängstopp tillgängligt för alla L-modeller

ABUS svängstopp finns nu tillgängligt för alla svängkransmodeller L. Det innebär pelarsvängkranar modell LS och LSX samt väggsvängkranar LW och LWX. Sedan något år tillbaka finns detta praktiska tillbehör på modell LS men nu omfattas alltså hela L-programmet. 
Man kan enkelt montera svängstoppen i 15-graders intervall i par alternativt som singel-stopp. Vi rekommenderar att vid väggsvängkranar använda svängstopp i par, för att undvika kollision med t ex själva byggnaden.
För mer information, vänligen kontakta oss på 054-55 56 50 alt. se mer om ABUS svängkranar, på https://www.abus-kransystem.se/kranar/svaengkranar

Februari 2019

ABUS Kransystem Svenskt Underhåll

ABUS Kransystem är nu medlem i riksorganisationen Svenskt Underhåll, som är en intresseorganisation inom underhåll och driftsäkerhet. Syftet är att stärka ABUS Sverige Gruppen inom detta viktiga område och med förhoppningen att göra oss ännu mer kompetenta att möta marknadens krav.

Januari 2019

ABUS Pelarsvängkranar - Kostnadseffektiva infästningar med dowel-platta

ABUS har sedan flera år erbjudit möjlighet med infästning pelarsvängkranar med hjälp av en s k dowel-platta. De utmärkande fördelarna är;
- kunna montera på existerande golv
- behövs ej bila upp golv för att bygga gjutkorg
- snabb montering ger kostnadseffektivitet
- typgodkänt infästningssystem från ABUS inkluderat i krandokumentation

Kostnadseffektivitet uppnås då man undviker att bila upp golv för att skapa en gjutkorg, som man oftast lägger ut på en byggfirma. Detta är tids- och kostnadskrävande samt ger störningar i aktuellt produktionsområde. Istället möjliggörs en snabb och kostnadseffektiv montering via ABUS-utbildad personal med infästning direkt på existerande golv. Då dowel-plattor är typgodkända av ABUS för infästning av ABUS pelarsvängkranar ingår nödvändiga data i kranens dokumentation vilket ger er en trygghet i att pelarsvängkranen är korrekt infäst i golvet. Ytterligare fördel är de nedsänkta ankarhuvudena i plattan, som skyddas med täcklock vilket också minimerar snubbelrisken. 

ABUS använder sig av infästningsankare typ FHB dyn i storlekar M12 och M16. En uppdatering som gjorts är att krav på golvtjocklek reducerats och för M12 är det nu 150 mm för M12 respektive 180 mm för M16. Aktuella FHB dyn är tillåtna att användas för golvtjocklek 130 mm för M12 resp. 160 mm för M16. Beroende på kranens storlek, moment och betongkvalitet kan ABUS undersöka om det är möjligt att hantera golvtjocklek på 130/160 mm, men generellt medges 150/180 mm för M12/M16. Betongen i golvet behöver vara i kvalitet mellan B25 till B55 enligt DIN 1045 (C20/25 upp till C50/60 enligt EC 2) och kan hantera temperaturer upp till 50 grader C. och är dimensionerat för inomhusbruk i normal och torr miljö.

Vänd er till ABUS Kransystem för mer information på tel 054-55 56 50 och se gärna mer om ABUS kranar på www.abus-kransystem.se

Januari 2019

ABUS ställer ut på Industrimässorna i Malmö 6-7 februari

Vi finns i monter C:11 och där visar vi upp ABUS lätta lyft program med bl a ABUS kättingtelfrar, lättraverssystem samt vår populära radiostyrning ABURemote för ABUS traverser. Välkommen att besöka oss.

November 2018

ABUS krokvåg för traverser – ger exakta fördelar

Att veta vikten av det man lyfter är viktig information. Det kan vara olika behov t ex lastning på lastbil, beräkna materialåtgång för produktion, underlag för fakturering. ABUS erbjuder en kommersiellt klassad våg enligt gällande EN-normer, klass III. Vågen är integrerad i lintelferns krokblock. Läs mer om ABUS krokvåg under nedladdningar / ABUS Flyer Krokvåg för lintelfer.

Augusti 2018

ABUS fortsätter med att vidareutveckla lättraverssystemen

VI erbjuder nu aluminiumprofiler även som kranbana vilket innebär att vi kan skräddarsy en optimal lösning helt i aluminium, travers och kranbana. ABUS optimala skarvar ger också möjlighet att fritt kunna hänga upphängningar varhelst i kranbanan, även upphängningar mitt i skarvar är tillåtet. Detta ger möjlighet till optimerade system med bättre totaltekonomisk lösning. Den stora fördelen med ABUS lättraverssystem i aluminium är den lägre egenvikten (jämfört med stålprofiler) samt lättare att manuellt flytta traversen med lägre resonansljud. Välkomna att kontakta oss för mer information. 

Augusti 2018

ABUS ställer ut på VA-mässa i Jönköping 25-27 september 2018

ABUS ställer ut tillsammans med 2Lift AB, som marknadsför REID portabla aluminiumkranar,
på VA-mässan i Jönköping 25-27 september 2018.
Vi finns i monter B04:109. Vi visar upp ABUS lätta lyft program med bl a ABUS kättingtelfrar och lättraverssystem. Välkommen att besöka oss.

Juni 2018

ABURemote vidareutvecklas

ABUS vidareutvecklar sitt radiosystem ABURemote, som främst används på ABUS traverser. Som standard används nu en induktiv laddare samt att färgen i displayen numera har en färgad bakgrundston som ännu bättre tydliggör siffror och menytext. Knapparna för menyn har också optimerats. Kontakta oss för mer information.

April 2018

Besök oss på Elmia Verktygsmaskiner 15-18 maj

Besök ABUS Sverige Gruppen i monter B04:76 på Elmia Verktygsmaskiner i Jönköping 15-18 maj 2018.

Vi visar upp våra lättraverser, svängkranar och kättingtelfrar.

Välkomna till vår monter.

Februari 2018

ABUS nya aluminiumprofil 190A

ABUS lättraverser har sedan 2015 en ny profilfamilj. Det som tillkommit senast är en aluminiumprofil modell 190A. Med detta breddar ABUS sina möjligheter att erbjuda ännu mer optimala kundlösningar för lättraverser med aluminiumprofiler. Exempelvis klarar 190A en spännvidd på max 8 m. vid lyftkapacitet på 250 kg, att jämföra med profil 150A som motsvarande klarar max. 6 m.
 
Kontakta oss för mer information.

Januari 2018

Underhållsmässan i Göteborg 13-16 mars 2018

Besök ABUS Sverige Gruppen i monter B10:22 på Underhållsmässan i Göteborg 13-16 mars 2018. 

Vi visar bl a upp våra lättraverser och nya lintelfer samt elstyrsystem ABUControl.

Välkomna till vår monter.

Oktober 2017

Tysklands Ambassad besökte ABUS Kransystem AB

ABUS Kransystem AB hade äran att den 9 oktober ta emot Tysklands ambassadör Hans-Jürgen Heimsoeth samt handelsråd Christoph Deissenberger. Tony Wittgren, VD för ABUS Kransystem AB, berättar ”vi är mycket glada för detta besök, och att vi uppmärksammas på den svenska marknaden där vi framgångsrikt marknadsför och säljer för tyska ABUS Kransysteme GmbH.

Juni 2017

Industrimässa Sthlm

Välkomna att besöka oss på Industrimässa Sthlm – monter A:03

Februari 2017

ABUControl - Lyft på en ny krannivå

ABUS nya elektriska styrsystem ABUControl innebär introduktion av en rad säkerhetsaspekter med hög servicevänlighet i ett modulärt paket. 

Med en central PLC registreras kranens alla rörelser som även lagras. Vid service kan man se till exempel drifttid, antal starter, lastkollektiv och återstående livstid på telfer. Man kan enkelt logga in på kranens PLC från golvet via WiFi för diagnos, vilket förenklar underhållet. Gränssnittet i mjukvaran KranOS är modernt överskådligt vilket ger tidseffektiv användarvänlighet....

Februari 2017

ABUS Lintelfer GM1000m - Modulär uppbyggnad med intelligent teknik

ABUS nya elektriska lintelfer modell GM1000M är en kombination av användar- och servicevänlighet, modern design samt modern, intelligent teknik....

December 2016

Underhållsteknik i Malmö 29–30 mars 2017

Möt oss på EasyFairs Underhållsteknik 29-30 mars, monter E10.

Mars 2016

Möt oss på Elmia Verktygsmaskiner 10-13 maj 2016

ABUS ställer ut på Elmia Verktygsmaskiner 10-13 maj i Jönköping. Vi kommer att visa ABUS nya profiler för lättraverser, svängkran samt nya radiostyrningen ABURemote avsedd för ABUS standardtraverser. Välkomna till monter B04:60.

September 2015

ABUS ställer ut på Produktionsmässa i Kista 23-24 september

ABUS ställer på Easyfairs Produktionsmässa i Kista 23-24 september. Välkommen till monter E:05. 

Maj 2015

ABUS Kransystem AB har fått utmärkelsen Guldbolag V+ från Valuation

Detta intygar god stabilitet, lönsamhet, tillväxt samt värde. Utmärkelsen är ett bra kvitto på att ABUS Kransystem fortsätter att vara ett starkt och attraktivt varumärke på den svenska marknaden.

Mars 2015

Underhållsteknik i Malmö 25–26 mars

ABUS ställer ut på Underhållsteknik i Malmö 25–26 mars, välkommen till monter I.05.

Oktober 2014

ABUS Leasing – högsta produktivitet utan kapitalbindning

ABUS Sverige Gruppen erbjuder finansiering via ABUS Leasing. De utmärkande fördelarna är förbättrat rörelsekapital då man inte behöver binda kapital i lyftutrustning vilket ger möjlighet att finansiera andra delar i verksamheten. Det blir också lätt att budgetera genom en förutbestämd månadskostnad under en överenskommen avtalstid.

Komplettera med ABUS Service vilket ger förebyggande underhåll och därmed bättre långsiktig ekonomi och säkert användande för operatörer.

Sammanfattningsvis om ABUS Leasing;   

 • Förbättrat rörelsekapital då ni inte binder kapital i utrustning vilket stärker er likviditet.
 • Ger möjlighet att finansiera andra delar av verksamheten, eftersom kranutrustning inte binder kapital som vid vanligt köp.
 • Lätt att budgetera när månadskostnad är förutbestämd genom en överenskommen avtalstid.
 • Möjlighet att komplettera med ABUS Service, vilket vi rekommenderar av säkerhetsskäl och för att göra driften mer långsiktigt ekonomisk.
 • En kontakt för hela transaktionen och som med tillkommande ABUS Service ger en helhetslösning från projektering, installation, finansiering och efterkommande service.

Kontakta oss för mer information på tel. 054–55 56 50 alt se www.ABUS-Kransystem.se

April 2014

ABUS Sverige Gruppen ställde ut på Underhållsmässan i Göteborg

ABUS Sverige Gruppen ställde ut på Underhållsmässan i Göteborg 11–14 mars 2014 och visade upp sitt lätta lyftprogram med skensystem, svängkranar, kättingtelfer ABUCompact och tillbehörsutrustning som t ex vakuumlyftok Fezer och portabla aluminiumkranar från REID. ABUS monter väckte uppmärksamhet och det blev en välbesökt mässvecka med många nya och redan kända kontakter. Vi tackar alla som besökte oss och ser fram emot vidare kontakt.

Januari 2014

ABUS ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 11–14 mars 2014

Välkommen att besöka ABUS monter B10:22 på Underhållsmässan i Göteborg 11–14 mars 2014. Vi visar upp vårt lätta lyftprogram bestående av lättraverser, svängkran och kättingtelfrar samt visar upp vårt nya service- och utbildningskoncept samt bjuder er på kaffe och smörgås.

ABUS Kransystem tillverkar traverser, lättraverser, svängkranar och elektriska telfrar i lyftkapacitet 80 kg – 120 ton och erbjuder detta via ABUS Sverige Gruppen som är ett väl utbyggt återförsäljarnät representerat på över 20 orter i Sverige med ca 100 medarbetare.

Augusti 2013

ABUS deltar I mässor under hösten 2013

Ta chansen och träffa personal och ABUS produkter på Load Up North i Boden 27–29 september (monter U:8) samt Produktionsmässan på Kistamässan, Stockholm 2-3 oktober (monter B:14).

Mars 2013

ABUS Kransystem AB har återigen fått högsta kreditbetyg från UC och Soliditet

Under flera år i rad med oavbruten värdering högsta kreditbetyg fortsätter vi att visa marknaden att vi är en stabil partner inte bara utifrån våra produkter och personal utan även att vi står på en ekonomiskt stabil grund. Detta är ytterligare ett kvitto på att våra kunder gör säkra affärer med ABUS Sverige Gruppen, informerar VD Tony Wittgren.

Augusti 2012

ABUS Kransystem introducerar halvportalkran, EHPK

ABUS Kransystem introducerar en ny travers, EHPK, som är en halvportalkran. Denna konstruktion ger ett flexibelt och samtidigt ett maximalt utnyttjande av en produktionsyta där inte möjlighet finns att placera en traditionell travers med ändvagnar upplagda i vardera änden på en kranbana. Spännvidder upp till max 15 m. erbjuds och max lyftkapacitet 10 t. (beroende på spännvidd).

April 2012

ABUS Sverige Gruppen ställde ut på Underhållsmässan i Göteborg 13–16 mars 2012

ABUS Sverige Gruppen ställde ut på Underhållsmässan i Göteborg 13–16 mars och det blev välbesökta dagar, „detta var en av de bästa mässorna vi deltagit i“ säger marknadsansvarig Tony Wittgren. „Vi har haft närmare 300 besökande företag i montern och då kommer 2-4 personer från varje företag, som stannar en stund för en kaffe och smörgås. Stundtals var det helt fullt i montern, vilket är jätteroligt. Vi tackar alla våra existernade kunder liksom alla nya kontakter för en lyckad mässa.“ fortsätter Tony Wittgren. ABUS visade upp sitt lätta lyft program med kättingtelfer ABUCompact och lättraverssystem samt tillhörande radiostyrningar som passar för ABUS kättingtelfrar.

April 2012

UC ger ABUS Kransystem högsta kreditvärdighet

UC rankar återigen ABUS Kransystem AB med högsta kreditbetyg, riskklass 5. Det är fjärde året i rad som ABUS Kransystem AB får denna utmärkelse.

Januari 2012

ABUS Kättingtelfer: steglös lyfthastighet med ny frekvensstyrning

ABUS Kransystem lanserar en ny typ av frekvensstyrning för sin kättingtelfer ABUCompact i 3-fas utförande. Den främsta nyheten är att frekvensstyrningen styrs med vektor kontroll som bl a ger bättre prestanda, mindre energiförluster och längre livslängd på komponenter. ABUCompact kättingtelfer frekvensstyrning finns i 3-fas utförande 400/48 V och hanterar lyfthastigheter max/min i förhållande 1:8. Det finns också möjlighet att ställa in ramptider d v s hur snabbt en lyftcykel startar/stannar. Kättingtelfer med frekvensstyrning är en option som lämpar sig för finkänsliga lyft t ex materialinpassning i bearbetningsmaskin. Standardmässigt är ABUS kättingtelfrar i 3-fas utförande 400V utrustade med tvåhastighetstyrning. Sedan tidigare finns modell GMC med steglös lyfthastighet men då i 1-fas 230 V utförande.

Januari 2012

ABUS Kransystem AB har återigen blivit rankad som ett trippel-A företag av Soliditet, för femte året i rad.

ABUS Kransystem AB har återigen blivit rankad som ett trippel-A företag av Soliditet, för femte året i rad. Tony Wittgren, som är VD för ABUS Kransystem AB, informerar att ”Detta är mycket roligt, det är också ettk vitto på att våra produkter ständigt har en hög efterfrågan på marknaden och ett kvitto på att kunderna upplever oss som goda leverantörer”.

Oktober 2011

Nya svängstopp för ABUS svängkranar

ABUS har utvecklat en ny modell svängstopp för pelarsvängkranar modell VS och LS. Med 15 graders intervall kan man enkelt ställa in önskad svängbegränsning av svängkransarmen. Det finns två modeller, en med ett svängstopp med svängradie mellan 285–300 grader beroende på modell samt en med två, som då ger möjlighet till 15 graders intervalljustering.

Oktober 2011

ABUS kundfolder Lyftet nr. 2 finns nu tillgängligt.

Vi skriver bl a om ABUS lättraverssystem och kundcase samt även om service utveckling för KAMAB.
Vänligen se mer under Lyftet ovan och välj aktuellt utgåva.

September 2011

ABUS Kransystem AB ISO-certifierade enligt 9001 / 14001 /18001

ABUS Kransystem AB har under 2011 arbetat med förberedelse för ISO-certifiering enligt kvalitet 9001, miljö 14001 och arbetsmiljö 18001. Under september genomfördes slutrevision av AAA Certification AB med godkänt resultat. ”Detta är ytterligare ett kvitto på vår redan etablerade filosofi att erbjuda produkter och tjänster via en mycket kompetent svensk organisation” berättar ABUS Kransystem’s VD Tony Wittgren. Det tyska bolaget som tillverkar alla kranar, ABUS Kransysteme GmbH, är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 sedan 1992.

Mars 2011

ABUS Kransystem AB erhållit högsta kreditbetyg

Under flera år har ABUS Kransystem AB erhållit högsta kreditbetyg från både UC och Soliditet. Detta är givetvis mycket glädjande för ABUS, speciellt efter den tuffa recession som svensk industri har genomgått.Vi anser att det också är ett kvitto på att ABUS produkter och medarbetare uppskattas av marknaden och möter en fortsatt stark efterfrågan

Oktober 2010

ABUS Sverige Gruppen på Tekniska Mässan 19–22 oktober 2010

ABUS Sverige Gruppen ställde ut på Tekniska Mässan Älvsjö v. 42 -10. Satsningen föll väl ut och ett stort antal nya som gamla kunder besökte vår monter. ”Det är myc

ket roligt att så många nya och existerande kunder hittar till vår monter, och att ett så stort intresse finns för nyinvesteringar i traverser och svängkranar” säger Tony Wittgren, marknadsansvarig hos ABUS Kransystem AB.

ABUS Sverige Gruppen riktar ett varmt tack till alla som besökte vår monter och gjorde vår mässaktivitet så lyckad.

Maj 2010

ABUS Kransystem lanserar ny typ av ankarplatta för pelarsvängkranar

Pelarsvängkranar kan fästas i industrigolv med en rad olika infästningsmetoder. ABUS introducerar en ny cirkulär form av ankarplatta, som fästs med betongankare. Den runda formen medför att plattan tar mycket lite plats ovanpå golvet och med nedsänkta ankarhål i plattan undviks också snubbelrisk. Nödvändig tjocklek på betonggolv är 200 mm (250 mm för de allra största modellerna av pelarsvängkran). Pelarsvängkranar från ABUS går att få med ankarplatta över hela lastkapacitetsutbudet, från 80 kg upp till 6300 kg. Kontakta oss för mer information på 054–555 650 eller se ABUS hemsida www.ABUS-Kransystem.se för kontakt med Er närmaste återförsäljare.

Februari 2010

ABUS enbalkstravers upp till 16 ton

ABUS introducerar lintelfer GM 5000 E i 16-tons utförande. Denna modell finns med lyfthöjd 6 meter alternativt 10 meter. Den stora fördelen är att kunna ge ett prisvärt alternativ till tvåbalkstraverser som normalt används vid dessa lyftkapaciteter. Lintelfer modell E har en kompakt konstruktion vilket ger fördelaktiga höjdmått vilket förbättrar den utnyttjbara lyfthöjden i en industrilokal.

September 2009

ABUS ny produktgrupp inom lättraverssystem

ABUS lanserar en ny produktgrupp inom lättraverssystem, EHB-I och ZHB-I. praktiken är det en skena som är upphängd i åkverk avsedd för I-balk. Detta är ett ekonomiskt alternativ då man enkelt kan utnyttja befintliga konstruktioner för att få en yttäckande transport. Det går att välja mellan manuella åkverk (HF) eller elektriska åkverk (EF). EHB-I är en enbalkstravers för lyftkapacitet upp till 1000 kg och traverslängd upp till 10 m. (8 m. för 1000 kg). ZHB-I är en tvåbalkstravers för lyftkapacitet upp till 2000 kg och traverslängd upp till 12 m. (8 m. för 2000 kg).

Juni 2008

ABUS ny version av sitt lättraverssystem

ABUS presenterar en ny version av sitt lättraverssystem. Modelltypen heter EHB-X och är en enbalkstravers som är uppbockad mellan kranbanorna. Detta går att erhålla upp till 1000 kg med en traversbredd på max 8 meter. Denna konstruktion lämpar sig väl för verkstadslokaler som har lågt till tak och som kräver lättraverssystem med kompakt bygghöjd.