Drift för elektriska kättingtelfrar


Radiostyrning ABURemote AC

  • Radiostyrningen levereras som en komplett sats: en lätt, ergonomisk handhållen sändare, en sats med laddningsbara batterier, en induktiv laddhållare med väggfäste, en skyddsväska med axelrem och en bältesklämma. En mottagare med integrerat signalhorn har fästs på kättingtelfern.
  • Sändarens räckvidd är mer än 50 meter.
  • Radiofjärrkontrollen används i samband med elektriska kättingtelfrar och en 48 V-styrning och kan användas både för lyft och sänkning samt för åkvagnsförflyttning. För elektrisk åkvagnsförflyttning krävs gränslägesbrytare för att kunna utnyttja funktionerna för mjukstopp och ändlägesstopp.

Den praktiska laddhållaren laddar batterierna i sändaren induktivt. Detta eliminerar besväret med att ta ut batterierna ur sändaren. Sändaren kan dessutom ligga kvar i skyddsväskan under laddningen. Laddhållaren kan stå på en plan yta eller fästas i väggen med en hållare. Väggmonteringstillbehör ingår.

Radiostyrningen ABURemote AC drivs med vanliga uppladdningsbara batterier med en livslängd på över 40 timmar. På så sätt slipper man allt krångel med att skaffa dyra specialbatterier.

Körbar manövrering via hängmanöverdon

  • Kan manövreras via hängmanöverdon oberoende av lyftanordningens läge – istället för standardutförandet med nedhängande hängmanöverdon som är kopplat direkt till kättingtelfern.
  • Detta utförande kan levereras i tillsammans med en elanslutning via traverskabel upp till en spårlängd på max. 30 meter

 

Manöverorgan på lastkroken

  • Kan användas för kranar där endast lyft-/sänkrörelserna är eldrivna och lyftkapaciteten är max. 250 kg med en 1-partig kättingtelfer (GM2/GM4).