Manövrering för hängbanesystem


Körbar manövrering längs kranen

  • Hängmanöverdonet med 2-stegs tryckknappar kan flyttas fritt längs kranen, oberoende av lyftanordningens aktuella position
  • Rekommendation i samband med elektriska drivenheter för kran- och telferrörelse
  • Kan levereras vid hängande kranar av typen EHB-X, ZHB och ZHB-X

Manöverorgan på lastkroken

  • Kan levereras vid hängbanesystem utan elektriska drivningar och en lyftkapacitet på max. 250 kg

Radiostyrning

  • Radiostyrningen levereras som en komplett sats: en lätt, ergonomisk handhållen sändare, en motsvarande mottagare, laddningsbara batterier, en induktiv laddningsvagga med väggfäste, en skyddsväska med axelrem och en bältesklämma.
  • Sändarens räckvidd är 50 meter.
  • En kontaktorstyrning, ett horn och en gränslägesbrytare för varje rörelse krävs som tilläggsutrustning.
  • Kan levereras för alla ABUS hängbanesystem

Den praktiska laddhållaren laddar batterierna i sändaren induktivt. Detta eliminerar besväret med att ta ut batterierna ur sändaren. Sändaren kan ligga kvar i skyddsväskan under laddningen. Laddhållaren kan stå på en plan yta eller fästas i väggen med en hållare. Väggmonteringstillbehör ingår.

Radiostyrningen ABURemote drivs med vanliga uppladdningsbara batterier med en livslängd på över 40 timmar. På så sätt slipper man allt krångel med att skaffa dyra specialbatterier.

Körriktningsmarkering

Säkerhet vid körning av kranen är en viktig fråga på ABUS. För att kranens färdriktning alltid ska vara tydlig, oavsett var kranföraren befinner sig, använder ABUS riktningsmärken.

I synnerhet om radiostyrning används för att manövrera kranen är identifieringen av färdriktningen mycket praktisk för att kunna välja rätt knapp för körrörelsen. Därför ingår riktningsmärkena i standardleveransen när en radiostyrning levereras av ABUS.

Märkena är vanligtvis fästa på undersidan av kranen.

Symbolerna på kranen överensstämmer exakt med dem på radiostyrningen eller hängmanöverdonet och är därför entydiga. Märkena är försedda med magnet. Detta innebär man enkelt kan flytta på dem vid behov och sätta dit dem i efterhand, vilket är en stor fördel jämfört med konventionella självhäftande märken.