ABUS traverser i modulfabrik i Sverige


Ett typiskt kännetecken för Sverige är röda trähus men sedan lång tid förlitar sig Svensk byggnadsindustri på bl a prefabricerade betongelement. Detta är bland de mest vanliga byggnadsteknikerna idag. Företaget Örs Cementgjuteri AB (www.orscementgjuteri.se) i Mellerud, norr om Göteborg, producerar bl a L och T formade betongelement samt betongrör. Företaget har 9 anställda och en omsättning på ca 1,2 MEUR förra året. 

ABUS tvåbalkskran ZLK och enbalkskran ELK på Dahlgrens Cementgjuteri i Sverige ABUS enbalkiga vagn på ABUS enbalkiga kranar ABUS tvåbalkskran ZLK och enbalkskran ELK Företaget Dahlgrens Cementgjuteri i Sverige tillverkar L- och T-balkar av betong. Företaget Dahlgrens Cementgjuteri i Sverige tillverkar rör av betong. En anställd står framför en industrihall där en ABUS dubbelbalkskran ZLK syns i bakgrunden ABUS dubbelbalkskran med dubbla skenor och dubbel rälsvagn

Trots lågkonjunktur valde företaget att investera i ny produktionslinje och med en ny anläggning på 2000 kvm och 4 ABUS traverser. ABUS återförsäljare Ing. f:a Jan Johansson AB (www.jjgruppen.se) i Kungsbacka assisterade företaget för att opimera materialflödet. Installationen bestod av två stycken tvåbalkstraverser ZLK med lyftkapacitet på 20 t. & 19 meter spännvidd samt två stycken enbalkstraverser ELK med 12,5 t. lyftkapacitet & 18 m. spännvidd. Örs Cementgjuteri räknar med att kunna halvera sin produktionstid tack vare den nybyggda anläggningen. Med aktuell investering är företaget väl förberett för framtiden och för att möta en ökande efterfrågan för deras produkter. VD Mats Larsson förklarar "vi har samarbetat med ABUS i många år. Vi är övertygade om dess produktkvalitet samt rätt och precis rådgivning från Ing f:a Jan Johansson AB som vi kan lita på." Till detta har också kranförarutbildning och kurs i säker lasthantering genomförts hos kunden.

Använda produkter


Nedladdningar