SISTEVEN, S.L.U.: Arbetsplatser och lager för ventilationssystemtillverkare utrustade med ABUS svängkranar och traverser


Den nästan 25-åriga framgångssagan för SISTEVEN, S.L.U, ett ledande varumärke inom området industriella ventilationssystem, fortsätter: Företaget baserat i Madrid har återigen utökat sin produktionskapacitet avsevärt. En ny fabrik byggdes i Azuqueca de Henares, nordost om huvudstaden, med 12 000 kvadratmeter produktions- och lagringsutrymme.

Sisteven tillhandahåller lösningar för industriella ventilations- och luftreningssystem och inkluderar design och tillverkning av lågtryckscentrifugalfläktar, luftbehandlingsaggregat, luftrenare och värmeåtervinningsaggregat.

Ny fabrik, nya utmaningar

För den nya anläggningen, som har blivit det nya företagets huvudkontor, var det viktigt för anläggningsplanerarna att förlita sig på moderna produktionsprocesser. Från början prioriterades intralogistiken och speciellt lyfttekniken högt för att möta nya organisations- och produktionskrav. Hela krantekniken planerades i nära samarbete mellan de tekniska teamen från Sisteven och ABUS.

Slutligen installerades:

  • En ELK travers med en lyftkapacitet på 6,3 ton och en spännvidd på 19 900 mm
  • Fyra LS svängkranar med en lyftkapacitet på 1 ton och en arm på 4 500 mm
  • Sju LS svängkranar med en lastkapacitet på 500 kg och en arm på 4 000 mm
  • Tre LS svängkranar med en lastkapacitet på 250 kg och en arm på 5 600 mm

Tack vare utrustningen, designad och installerad av ABUS, var det möjligt att förena produktionsprocesserna för de befintliga anläggningarna i den nya Sisteven-fabriken. Produktionsprocesserna kunde optimeras, vilket resulterade i kostnadsbesparingar, minskade drifttider och optimerad utrymmesanvändning.

De anställda som arbetar med kranarna varje dag är glada över den förbättrade komforten och säkerheten som ABUS-kranarna erbjuder. Den enkla hanteringen och smidiga körningen av åkvagnen och svängrörelserna hos LS svängkranar uppskattas speciellt. Med sina två lyfthastigheter erbjuder kättingtelfrarna i ABUCompact-serien snabbt arbete och exakt positionering av arbetsstyckena, två egenskaper som efterfrågas av ventilationsbyggare dagligen.

The production manager of SISTEVEN especially appreciates ...

"... the increased comfort and safety offered by the jib cranes, the ease of use and the tremendous smoothness of manual trolleying and slewing. Two-speed lifting provides the combination of speed and precision required for daily tasks in the workplace."

ABUS traverser och svängkranar i industriell ventilationsteknik

En inblick i användning av våra traverser och svängkranar hos företaget SISTEVEN

Inblickar i Sisteven-företagets hallar

Traverskranar och svängkranar i drift

Använda produkter


Nedladdningar