Traverskranar


ABUS traverskranar lyfter laster upp till 120 t och är den perfekta lösningen för tung last och stora spännvidder. ABUS sortiment av traverskranar omfattar fem olika modeller för olika användningsområden och förutsättningar:
enbalkstraverser, tvåbalkstraverser, underhängande traverskranar och enbalks konsoltraverskranar och halvportalkranar.


Underhängande traverskranar
Enbalks konsoltraverskran

Lättraverssystem


HB-systemet tillhör de mest framgångsrika koncepten inom området lyft och transportteknik.  Med ABUS lättraverssystem kombineras fördelarna med stationära lyftverk med traverskranarnas flexibilitet – och detta görs på ett mycket ekonomiskt sätt.


Uppbockad enbalkstravers EHB-X
Tvåbalkstravers ZHB
Uppbockad tvåbalkstravers ZHB-X
Tvåbalkstravers ZHB-3
Enbalkstravers EHB-I
Tvåbalkstravers ZHB-I

Svängkranar


I teamarbete förenas de enskildas styrka till en gemensam kraft. ABUS svängkranar är kraftfulla och tillförlitliga "teamarbetare" som underlättar arbetet för alla. Med sitt breda sortiment av svängkranar erbjuder ABUS mycket flexibla och ekonomiska materialflödeslösningar.

ABUS svängkranar är flexibla och monteringssätt, telfrar och extrautrustning kan anpassas individuellt till aktuella förhållanden – allt i beprövad ABUS-kvalitet.

De manövreras med lätthet och klarar enkelt laster upp till 6,3 t. Det spelar ingen roll om de är monterade på pelare eller på väggen. Ladda eller rigga maskiner, byta tunga verktyg eller lyfta arbetsstycken från arbetsbänkar – ABUS svängkranar gör att alla lyftarbeten utförs på ett lättare, säkrare och mer ekonomiskt sätt.


Lättportalkran


ABUS lättportalkran är en ekonomisk lösning när man inte behöver ett permanent kransystem, utan ett flexibelt system som kan användas på många olika ställen.


Lintelfer


ABUS lintelfrar utgör ”hjärtat” i våra kransystem, de är även resultatet av decenniers forskning och utvecklingsarbete hos ABUS. På ABUS i Gummersbach tillverkar vi våra lintelfrar med moderna tillverkningsmetoder och säkerställer på så sätt optimal tillförlitlighet och lång livslängd för våra produkter. ABUS eldrivna lintelfrar har lyftkapacitet från 1 t till 120 t. Beroende på önskat användningsområde kan våra kunder välja mellan ett stort antal modeller: från standard-lintelfrar med lägre lyftkapacitet till särskilda utföranden med extra systemkomponenter för högre lyftkapacitet. Alla modeller har dock en gemenskap egenskap: mycket hög tillgänglighet och säkerhet i produktions- och materialflödet.


Lintelfertralla modell D
Lintelfertralla modell DQA
Lintelfertralla modell Z

Kättingtelfer


Kättingtelfrarna på arbetsplatsen måste vara robusta, tillförlitliga och kräva lite underhåll.
ABUS eldrivna kättingtelfrar i modellserien ABUCompact erbjuder lösningar upp till 4 t i välbeprövad ABUS-kvalitet.
Den modulära uppbyggnaden ger ett brett utbud med lyfthastigheter upp till 20 m/min och lyfthöjd på upp till 50 m.

Precisionslyft, säkerhets-slirkoppling och snabbkopplingar tillhör standardutrustningen liksom den beprövade och långlivade direktstyrningen för modellerna GM2, GM4 och GM6.


Komponenter & TillbehörRadiostyrning ABURemote
Komponenter Ändvagnar-Hjulblock

Kontakt


Kundenkaet
Kontaktformulär
Tryckt broschyr (skickas med post)
ABUS Kransystem AB
Strågatan 5
653 43 Karlstad

Tel.: +46 54 55 56 50
Fax: +46 54 55 56 57

info@abus-kransystem.se